Jordi Sànchez va demanar consell al docent balear Jaume Sastre per fer la vaga de fam

Sastre va fer vaga de fam de 41 dies l'any 2014 per defensar l'educació en català

RedaccióActualitzat

Jaume Sastre és un docent balear que va fer una vaga de fam de 41 dies l'any 2014 per defensar l'educació en català a les Balears i ha explicat que Jordi Sànchez li ha demanat com ho havia plantejat ell.

En declaracions al programa "El suplement" de Catalunya Ràdio, Sastre ha donat tot el seu suport i coratge a Sànchez i Turull i ha explicat que ja havien parlat del tema quan Jordi Sànchez va anar a Mallorca en una assemblea sobiranista:

"Vam intercanviar impressions. Ja fa molt de temps em va demanar com anava i com ho havia viscut perquè no ho descartava en un moment o altre."

Sastre ha dit que en aquesta vida res és gratis i que si volen aconseguir la independència han d'assumir riscos.

 

 

Ha explicat que ell es va preparar parlant amb Jaume Bonet, que també havia fet una vaga de fam, i a través de documentació de personatges com Gandhi o Xirinacs, i sobretot explica que és una qüestió de força mental:

"És molt important tenir un grup de suport ja sigui en termes mèdics, ja sigui el grup més proper com la teva família, això és importantíssim, perquè si la teva família no ho veu clar i no hi participa...  És molt important descarregar-te de pressió i estar tranquil i aïllar-te una mica i plantejar-te com a objectiu resistir."

Terminis de la vaga de fam

Sastre explica que després de les primeres 24 hores el cos s'adapta:

"Les primeres 24 hores és quan tens necessitat i notes la panxa... però a partir del segon dia, el cos s'adapta. No tens dolor. I vaig somiar amb menjar coincidint amb les eleccions europees perquè el meu somni era fer un vot de càstig a Bauzá i al PP a les eleccions europees."

També explica que els mitjans de comunicació s'interessen per les vagues de fam a partir dels 10 dies perquè "hi ha moltes fantasmades" de vagues de fam:

" A partir dels 10 dies cada dia que passa és més notícia. Jo vaig tenir molt suport mèdic i em van recomanar veure molta aigua marina. A partir del dia 35, ja em van començar a dir que era perillós."

 

Sastre va perdre 17 quilos durant els 41 dies de vaga de fam i quan la va deixar estava "al límit", segons van explicar metges i familiars.

Jaume Sastre va començar la protesta amb l'única intenció que el president balear, el popular José Ramón Bauzá, dialogués amb la comunitat docent sobre el decret de llengües aprovat pel govern de les Illes.

Sastre va rebre moltes mostres de suport. Bauzá, però, no va fer cap acostament.

 

ARXIVAT A:
Govern empresonatVaga de fam
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut