L'autobús, partit en dos, després de l'impacte del tren al pas a nivell (EFE)
L'autobús, partit en dos, després de l'impacte del tren al pas a nivell (EFE)
Millars

Cinc persones mortes en l'accident en un pas a nivell prop de Perpinyà

Tot apunta que l'accident d'aquest dijous entre un autobús escolar i un tren a Millars, al Rosselló, va ser un error humà de la conductora del vehicle

RedaccióActualitzat

Les autoritats franceses han tornat a rectificar aquest divendres a primera hora de la tarda: la Prefectura dels Pirineus Orientals ha situat en 5 les víctimes mortals en l'accident entre un autobús escolar i un tren prop de Perpinyà. 

Aquest mateix divendres al matí, l'agència France Press, citant fonts oficials, havia augmentat el número de morts de 4 a 6 en l'accident d'aquest dijous entre un autobús escolar i un tren en un pas a nivell prop de Perpinyà, però després s'ha desmentit.

Hi ha una vintena de ferits, dels quals la majoria són adolescents. I una desena d'aquests ferits continuen molt greus. Tots ells ja han estat identificats. La policia francesa investiga les causes de l'accident. Tot apunta que podria ser un error humà de la conductora de l'autobús. El lloc de l'accident encara està acordonat per la investigació.

Un tren va impactar contra un autocar escolar que, incomprensiblement, estava aturat a la via. El comboi s'acostava a 80 km/h, va xocar amb la part del darrere de l'autocar i el va partir en dos. Ara s'investiga què va poder passar: si va fallar el mecanisme que abaixa les barreres o bé si va ser una imprudència de la conductora, entre altres hipòtesis.

 

 

L'accident va passar a Millars, una població de 4.000 habitants a uns 20 quilòmetres de Perpinyà, en un pas a nivell d'aquest municipi del Rosselló. Ho explica un testimoni:

"No vam veure res, però ho vam saber tot, perquè estàvem a un quilòmetre de distància de l'accident. Vam sentir el so d'una botzina. Podria haver estat un avís, però va ser un xoc molt fort, hi va haver una gran explosió."

L'autocar havia sortit del Col·legi Christian Bourquin de Millars i portava joves d'entre 8 i 15 anys cap a altres poblacions.  Els ferits van ser traslladats a hospitals de Perpinyà, Montpeller i Tolosa de Llenguadoc.

Una seixantena de professionals d'equips especialitzats presten atenció psicològica als companys de les víctimes, professors i familiars del centre educatiu de la petita població del Rosselló.

 

 

A través de Twitter, el president francès, Emmanuel Macron, ha expressat el seu condol per les víctimes, com també ho ha fet Carles Puigdemont:

La companyia ferroviària francesa ha confirmat que el pas a nivell està ben equipat i no figura en la llista de passos perillosos. Però en el mateix punt ja hi ha hagut altres accidents.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut