Incendi al port de Barcelona després que un ferri ha tombat una grua

La grua ha caigut sobre quatre contenidors amb matèries perilloses

RedaccióActualitzat

Incendi al port de Barcelona. Un ferri de la companyia GNV ha xocat amb la proa contra el moll sud 1 i ha causat la caiguda d'una grua de càrrega, una de les anomenades "grues cranc".

Una persona ha gravat l'impacte des del mateix moll contra el qual ha topat el vaixell.

 

 

La grua ha caigut sobre quatre contenidors i ha causat un incendi.

 

La caiguda de la grua també ha estat enregistrada en vídeo per Aleix Badia, amarrador del port.

 

 

En total, en l'extinció de l'incendi hi han intervingut una seixantena d'efectius, dels Bombers de Barcelona, el SEM i la Guàrdia Civil. També equips d'emergència del port.

El foc ha quedat extingit al cap de tres hores, però els bombers s'han quedat a la zona de l'accident per refredar les restes.

 

 

 

A un quart d'onze del matí, Protecció Civil ha anunciat l'activació del Plaseqcat perquè els quatre contenidors afectats per la caiguda de la grua contenien matèries perilloses.

 

 

Passades les quatre de la tarda, Protecció Civil ha decretat el final de la prealerta per contaminació accidental de les aigües marines a Catalunya (CAMCAT) després d'haver recollit les restes de l'incendi que han caigut al mar.

 

 

L'accident ha passat al voltant de les vuit del matí.

L'Excellent havia d'atracar a les 7.25, però no ha pogut fer-ho, sembla que a causa del mal temps -sobretot del vent- i ha topat contra el moll i la grua quan intentava sortir.

 

 

Malgrat l'aparatositat de l'accident, no hi ha hagut cap ferit, ni al port ni entre els 414 passatgers del ferri. Només dues persones han estat ateses pel SEM a causa d'un atac d'ansietat.

 

 

El vaixell ha pogut atracar una hora i mitja després de l'accident. Llavors, els passatgers que venien a Barcelona han pogut baixar sense problema.

Els passatgers continuen la ruta cap a Tànger

Aquest dimecres a la nit, el ferri accidentat ha salpat del port de Barcelona. El vaixell, amb la proa malmesa, ha seguit la seva ruta cap a Tànger un cop s'ha constatat que podia navegar sense problemes. 

En principi, la companyia Grandi Navi Veloci havia d'enviar un segon vaixell per substituir-lo, però finalment no ha calgut. L'Excellent duia uns 370 passatgers i aquest vespre n'han embarcat 100 més.

A la proa eren visibles els danys causats per l'impacte.

 

 

Com és habitual en aquests casos, el Ministeri de Foment ha obert una investigació sobre els fets.

Les causes concretes no se saben, però el director general del Port de Barcelona, José Alberto Carbonell, ha confirmat que "hi havia un vent important, a ratxes".

El director dels Bombers de Barcelona, Sebastià Massagué, de tota manera, ha explicat que no hi havia "cap situació que pogués significar un perill".

 

De Barcelona a Gènova i el Marroc

Des de Barcelona, Grandi Navi Veloci enllaça amb la ciutat italiana de Gènova i amb les ciutats marroquines de Nador i Tànger.

L'Excellent ha arribat a Barcelona procedent de Gènova, d'on havia sortit aquest dimarts a les tres de la tarda, segons informa la web marinetraffic.com.

 

El ferri accidentat és un vaixell de matrícula italiana, de 202 metres d'eslora. Així el mostra la companyia GNV en un vídeo promocional.

 

 

Arran de l'incendi, el Port de Barcelona ha activat el Pla d'Autoprotecció (PAU) i ha desallotjat la zona afectada, que ha quedat tancada, com a mínim, fins divendres.

El fum de l'incendi era força visible des de la Ronda Litoral, però no ha calgut tallar-la.

ARXIVAT A:
Judicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut