Madrid

Iglesias li diu a Errejón que la seva proposta és tan legítima com la que ell defensa

El líder de Podem afirma en una carta oberta publicada a "20 minutos" que el seu número dos no li pot demanar que desvinculi el seu paper com a secretari general de les seves idees

RedaccióActualitzat

Continua l'estira-i-arronsa entre els dos màxims responsables de Podem. Aquesta vegada és Pablo Iglesias qui es dirigeix a Íñigo Errejón per aclarir quin ha de ser el seu paper, el de secretari general de la formació. En una carta oberta publicada a "20 minutos", Iglesias defensa les seves propostes de cara a l'assemblea estatal: "No em pots demanar que desvinculi el meu paper com a secretari general de les meves idees". I afirma que la seva proposta és tan legítima com la que defensa el número dos de Podem.

El líder de Podem defensa en el text la seva tesi de "subordinar" el "treball parlamentari a una estratègia més àmplia de construcció de contrapoders i institucions socials alternatives, protegint i cuidant, a més, el gran espai polític que compartim amb altres". "Sé que tindries molts matisos a fer a aquestes idees i que no en compartiràs algunes, però pensar com penso, amic, no és empènyer Podem a una deriva extremista", afegeix Iglesias.

Pablo Iglesias considera "més sensat vincular qualsevol llista a les idees i al projecte que defensen els seus membres". "Per això -assenyala- em preocupa votar per separat els projectes i les persones, perquè crec que les persones no poden desvincular-se de les seves idees."

En qualsevol cas, el secretari general de Podem subratlla que Errejón i ell han de continuar sent "companys" i procurar que els seus debats no es "banalitzin" ni siguin arbitrats per "certs interessos editorials."

Aquest cap de setmana, el secretari d'Organització, Pablo Echenique, es va mostrar convençut que a l'assemblea hi haurà canvis en el projecte polític, alhora que va defensar el lideratge d'Iglesias com a secretari general de la formació.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut