Richmond

Executen una dona acusada d'un doble assassinat a Virgínia

L'estat nord-americà de Virgínia ha executat Teresa Lewis, la dona de 41 anys condemnada a mort per un doble assassinat. Lewis va ser condemnada per haver conspirat per matar el seu marit i el fillastre. La condemnada ha mort amb una injecció letal i és la primera dona morta en aquest estat en gairebé 100 anys. El cas ha aixecat polèmica perquè el coeficient intel·lectual de la dona era de 72, dos punts més que el límit legal establert als Estats Units per ser executat. La defensa i el psicòleg que havien tractat Lewis negaven que fos capaç de preparar els crims, l'any 2002.

Actualitzat
Teresa Lewis, la dona de 41 anys condemnada a mort per un doble assassinat, ha estat executada als Estats Units amb una injecció letal. Les gairebé 4.000 signatures que s'havien recollit per demanar-ne l'indult no han aconseguit fer canviar d'opinió el governador de l'estat de Virgínia.

Tampoc ha aconseguit aturar la pena l'argument dels seus advocats. Sostenen que amb el seu coeficient d'intel·ligència, al límit de ser considerada deficient intel·lectual, no podria haver orquestrat l'homicidi del seu marit i un fill d'aquest amb l'objectiu de cobrar l'assegurança.

El coeficient intel·lectual de Lewis era de 72, dos punts més que el límit legal establert als Estats Units per ser executat. La defensa i el psicòleg que havien tractat la condemnada negaven que fos capaç de preparar els crims, l'any 2002.

La defensa demanava com a mínim commutar la pena de mort per la de cadena perpètua, que és el càstig que van rebre els dos sicaris que van cometre el crim, un dels quals, l'amant de Teresa Lewis.

Les últimes hores al correccional de Greensville les ha passat en companyia de la seva família i un conseller espiritual. A Virgínia no s'executava cap dona des del 1912.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut