Logotip d'ETA
Logotip d'ETA
Sant Sebastià

ETA comença a votar el document que planteja la seva dissolució

El ministre Zoido assenyala que no té elements de judici per afirmar que ETA desapareixerà aquest any

RedaccióActualitzat

Pas endavant en el procés de pau a Euskadi. La cúpula d'ETA ha començat a votar la dissolució de l'organització. Ho planteja en un document dirigit als seus membres, segons informa aquest dijous el diari "Gara". La direcció etarra considera que, amb l'escenari actual, cal tancar un cicle després de gairebé 60 anys d'existència. Ho justifica com un pas més i en coherència amb el desarmament, culminat fa 10 mesos. Els dirigents de l'organització han sotmès aquest document a votació, i s'espera que els resultats arribin abans de l'estiu.

Segons el mateix diari, la participació entre la militància està sent alta, i si guanya el "sí", suposarà la desaparició definitiva d'ETA. El document també mostra confiança en la maduresa, l'eficàcia i el lideratge de l'esquerra abertzale per aglutinar el moviment independentista i crida els militants a ajudar en el procés de construcció d'un nou estat.

 

 

Des del govern espanyol es diu que no hi ha constància que ETA desaparegui aquest any. Concretament, el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha remarcat que "ara mateix" no té elements de judici per assegurar que l'organització armada anunciarà aviat la seva dissolució definitiva. Zoido ha indicat a la cadena SER que desconeix "si el que diu 'Gara' coincideix amb el que realment està fent" ETA.

"També van dir que lliurarien les armes que tenien i ja sabem com va quedar aquesta situació. Fa poc van fer un altre paperot dient que lliurarien més armes a les autoritats i ho van fer en una bossa."

Sobre un hipotètic canvi en la política penitenciària si ETA desapareix definitivament, el ministre Zoido ha reiterat que, a més de dissoldre's, "ha de demanar perdó, pagar els seus deutes, col·laborar amb la justícia per aclarir els seus crims encara no resolts i penedir-se".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut