"Soc diferent, soc com tu", el col·lectiu LGTBI a Osona es reivindica
"Soc diferent, soc com tu", el col·lectiu LGTBI a Osona es reivindica
Vic

"Estimar mai hauria de ser motiu d'exili": el col·lectiu LGTBI a Osona es reivindica

La campanya té com a objectiu donar visibilitat a la realitat de les lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals que viuen en l'àmbit rural

RedaccióActualitzat

Lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals d'Osona han fet un anunci amb l'eslògan "Soc diferent, soc com tu", que busca reinvindicar els drets de la comunitat LGTI en l'àmbit rural. A l'espot, en què han participat tècniques del VicDones-SIAD Osona, sòcies i socis de l'Associació LGTB TALCOMSOM i persones LGTBI d'Osona, s'hi poden sentir frases com "no soc raret, ni tampoc ni carn ni peix", "creiem en el potencial de la diversitat","no soc la teva broma" o "estimar o desitjar mai hauria de ser un motiu per a l'exili".

El vídeo, gravat a Vic, busca seguir lluitant contra totes les dificultats que pateix aquest col·lectiu en l'àmbit rural, dificultats que no solen passar en grans ciutats.

La falta de punts de trobada, les diferents formes d'expressió de la fòbia al col·lectiu LGTBI o la sensació d'haver de traslladar-se a la capital per poder viure d'acord amb la seva identitat de gènere o orientació sexual són algunes de les diferències notables que presenta el col·lectiu LGTBI que viu en pobles i ciutats petites respecte als que viuen en una gran ciutat i la seva àrea metropolitana.

La campanya, basada en una idea original de Gender and LGBT Lab i produïda per Gayles.tv, ha tingut el suport de l'Àrea d'Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, Gerència de Serveis d'Igualtat i Ciutadania.

Anar al contingut