Barcelona

ERC retira l'esmena a la totalitat a la llei d'acompanyament dels pressupostos

Els republicans justifiquen aquest canvi com un gest de bona voluntat per facilitar les negociacions entre Mas i Junqueras de cara a pactar un avançament de les eleccions a Catalunya

RedaccióActualitzat

ERC ha retirat, finalment, l'esmena a la totalitat a la llei de mesures fiscals i financeres per facilitar les negociacions amb el govern d'Artur Mas i poder tancar un acord de cara a la convocatòria d'unes eleccions en clau de plebiscit.

L'anunci l'ha fet el portaveu adjunt dels republicans, Lluís Salvadó, que ha qualificat aquesta iniciativa de gest de bona voluntat. Aquesta mesura permetrà que tant la llei de pressupostos com la de mesures fiscals i financeres tirin endavant. Salvadó ha vinculat la retirada de l'esmena a la totalitat a una eventual convocatòria de comicis: "El que volem és desbrossar el terreny de la negociació, fer gestos de responsabilitat que han de permetre generar un millor clima per tancar les negociacions per fer eleccions durant el primer trimestre del 2015." Ha advertit, però, que aquests gestos no poden amagar la "discrepància" d'ERC respecte a l'estratègia que està portant a terme el govern "ni han de ser entesos com un xec en blanc i sense termini".

La decisió d'Esquerra no ha agradat gens a la resta dels grups de l'oposició. La socialista Alicia Romero s'ha queixat que els republicans només pensin en clau electoral, el popular José Antonio Coto ha assegurat que Esquerra vol fer negoci de la crisi i Joan Mena, d'Iniciativa-Esquerra Unida i Alternativa, ha acusat la formació d'Oriol Junqueras de contribuir a les desigualtats.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut