Santa Pola

Els pescadors espanyols que van rescatar un grup d'immigrants a la deriva a les costes de Malta finalment arriben a casa

Fa aproximadament un mes, els tripulants d'un pesquer alacantí van protagonitzar una història de solidaritat que va derivar en un problema diplomàtic. Van rescatar un grup d'immigrants a la deriva a les costes de Malta, i durant una setmana els van haver d'acollir al vaixell, ja que les autoritats del país no els deixaven atracar a port. Avui, aquest grup de pescadors ha tornat a casa, a Santa Pola.

Actualitzat
Familiars i amics dels tripulants del "Francisco y Catalina" els esperaven al port de Santa Pola, com sempre, després de dos mesos embarcats. Però aquesta vegada l'expectació era màxima.

Volien agrair-los la gesta d'haver recollit una cinquantena d'immigrants que navegaven a la deriva i deshidratats en aigües properes a Malta. Durant més d'una setmana, els "sense papers" es van refugiar en el pesquer perquè les autoritats malteses es negaven a acceptar-los. Pels membres de la tripulació, rescatar els immigrants no va ser cap heroïcitat.

Els pescadors van donar menjar als immigrants i van conviure amb ells en molt poc espai. Una situació angoixant, fins que finalment es va arribar a un acord diplomàtic sobre quins països europeus se'n farien càrrec. La majoria d'aquests immigrants van viatjar a Espanya a finals de juliol. A la tripulació del pesquer se li ha concedit la medalla d'or de la Creu Roja per la seva tasca humanitària.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut