Washington

Els Estats Units acceptarien una abstenció de Rússia i la Xina en la votació de les sancions a l'Iran

Els Estats Units acceptarien una abstenció de Rússia i la Xina en la votació d'una resolució del Consell de Seguretat de l'ONU amenaçant l'Iran amb la imposició de sancions, tot i que preferirien un acord unànime, segons ha indicat l'ambaixador nord-americà a les Nacions Unides, John Bolton. Simultàniament, americans i europeus han intentat sense èxit a París convèncer la Xina i Rússia de mantenir una posició unitària en la resolució de condemna de l'Iran. La decisió política no es prendrà, però, fins al 9 de maig en una reunió de ministres d'Afers Estrangers dels cinc països membres permanents del Consell de Seguretat més Alemanya.

Actualitzat

L'ambaixador nord-americà a l'ONU, John Bolton, ha afegit que el més desitjable seria que "el Consell de Seguretat fos unànime quan s'adopti aquesta resolució (...) reclamant a l'Iran que accepti les resolucions de l'AIEA, però no és impossible que tirem endavant sense ells (en referència a la Xina i Rússia)".

Segons Bolton, si Moscou i Pequín s'hi abstenen, "la resolució entrarà en vigor, igual que altres resolucions anteriors sobre sancions".

Bolton ha considerat que "si bé Rússia i la Xina han fet declaracions que no acceptaran l'aplicació de sancions" cal veure "què passarà quan entrem en procés concret d'elaboració de la resolució".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut