Barcelona

Els discapacitats volen que aparcar a les seves places suposi perdre punts

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) han reclamat que estacionar el vehicle a les places d'aparcament reservades per a ells comporti la pèrdua de punts del carnet de conduir. Fins ara, aturar-se o aparcar en aquestes places suposa, com a màxim, una multa de 90 euros. Per això des de COCARMI s'han afegit a la reivindicació de l'entitat homòloga espanyola i han reclamat als grups parlamentaris que canviïn la llei de trànsit i seguretat.

Actualitzat

Aparcar en una plaça reservada per a una persona amb minusvalidesa està considerat actualment com una infracció lleu, per això l'associació de discapacitats exigeix que tingui la consideració de greu. La legislació vigent només considera greu estacionar o aturar-se en zones com llocs perillosos, carrils de transport urbà o bé en llocs que obstaculitzin greument la circulació. En aquest cas, la multa a què s'exposa l'infractor s'eleva a un mínim de 91 euros i un màxim de 600.

Des de COCARMI han lamentat que fins ara és "escàs o gairebé nul" el compliment i respecte per les places reservades i recorden que poder-se moure amb transport privat és "essencial" per a l'autonomia personal i la normalització del col·lectiu.

Anar al contingut