Barcelona

Els conductors catalans perden un total de 1.861 punts en només un dia d'aplicació del nou carnet

El primer dia d'aplicació del carnet per punts deixa un balanç contundent: 1.861 punts menys, 514 denúncies i 4 conductors sense carnet. L'àrea de Girona és on la policia autonòmica ha retirat més punts, 245, en un total de 120 infraccions denunciades, mentre que les Terres de l'Ebre, amb 91 punts i 22 infraccions, és la zona de Catalunya on els Mossos han tingut menys feina a sancionar. Això sí, segons el Servei Català de Trànsit, l'objectiu de disminuir la sinistralitat a les carreteres sembla que s'està complint.

Actualitzat
Girona ha estat l'escenari en aquestes primeres hores dels incidents més destacables als que ha hagut d'enfrontar-se la policia autonòmica. De fet, en les primeres hores d'aplicació del nou sistema ja va haver de retirar 16 i 12 punts a dos conductors. El primer d'ells, un jove veneçolà d'Olot, a més, no tenia carnet. Aquest conductor va ser enxampat després de realitzar una maniobra incorrecta (3 punts menys), amb una taxa d'alcohol de 0,63 (6 punts menys), sense el cinturó de seguretat cordat (4 punts menys) i, per completar la denúncia, sense permís de conducció (4 punts menys). Per si no fos prou, l'home va ser detingut per agredir els agents. Avui ja està en llibertat després de declarar davant del jutge. El segon conductor que va perdre el seu carnet a Girona també va fer una maniobra incorrecta i va donar una taxa d'alcoholèmia de 0,75 mil·ligrams per litre.

Els altres dos catalans que van perdre el seu carnet el primer dia d'aplicació del nou sistema van ser el conductor d'un ciclomotor, que havia begut massa i també va fer una maniobra antireglamentària, i un automobilista que circulava a 208 quilòmetres per hora i no duia el cinturó de seguretat. Aquests casos particulars reforcen les primeres dades recollides pels Mossos d'Esquadra, segons les quals l'excés de velocitat i el consum d'alcohol són la principal causa de sanció i, previsiblement, també de sinistralitat a la carretera.

Pel que fa a la resta de Catalunya, a l'àrea metropolitana nord s'han retirat 256 punts (63 infraccions) i a la sud, 98 (22 infraccions). Els Mossos d'Esquadra han retirat 332 punts a Tarragona (96 infraccions) i a la Catalunya Central el balanç és de 347 punts retirats (113 infraccions). Finalment, a Ponent s'han retirat 147 punts (42 infraccions) i al Pirineu 133 (36 infraccions).

El principal objectiu del nou carnet per punts és disminuir la sinistralitat a les carreteres i sembla que alguna cosa s'ha aconseguit ja que responsables del Servei Català de Trànsit (SCT) tenen la percepció que "la gent corre menys" i que és "difícil" trobar conductors sense el cinturó de seguretat cordat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut