Pamplona

Els catalans The Santperencs guanyen la final nacional del torneig escolar de robòtica First Lego League

L'equip The Santperencs, de Sant Pere de Torrelló, ha obtingut el primer premi de la sisena edició de la final nacional del torneig escolar de robòtica First Lego League, que s'ha celebrat a Pamplona i en el qual han participat gairebé 400 alumnes d'entre 10 i 16 anys.

RedaccióActualitzat
Els equips Santo Domingo (Astúries) i LS Bideluze (Andoain) s'han classificat, respectivament, en segon i tercer lloc, i l'equip navarrès Mechatronics Ants ha aconseguit el premi al Comportament del Robot, segons que han informat els organitzadors en una nota.

Aquests quatre equips s'han classificat per a les campionats internacionals dels EUA i Alemanya.

El govern foral, a través de la societat pública Centre Europeu d'Empreses i Innovació de Navarra (CEIN), i l'empresa GMV han organitzat aquesta competició de caràcter internacional que busca inculcar en els estudiants d'entre 10 i 16 anys l'interès per la ciència i la tecnologia a través de la robòtica.

En total hi han participat 374 escolars, organitzats en 34 equips procedents d'Almeria, Astúries, Badajoz, Barcelona, Càceres, Jerez, Còrdova, Girona, Granada, Huelva, Jaén, Lleida, Màlaga, Múrcia, Madrid, Navarra, País Basc, Sevilla, Tarragona, València i Valladolid.

En aquesta ocasió, el torneig s'ha centrat en la recerca de solucions innovadores que evitin la contaminació dels aliments.

En la competició, havien de resoldre diferents missions amb el robot que cada equip havia construït, i havien de defensar davant el jurat, d'una banda, el projecte científic i, per l'altra, el projecte tècnic que recull els detalls de la construcció i la programació del robot i l'estratègia que han desplegat.
Anar al contingut