El vi de missa de mig món es fa a Reus

El celler De Muller de Reus va ser el proveïdor oficial del Vaticà durant cinc papats

Actualitzat

El celler De Muller de Reus elabora vi de missa, un vi dolç de garnatxa blanca i macabeu que es fa servir a la litúrgia catòlica i del qual és líder mundial. Fan servir tres de les bótes més grans i més antigues de Catalunya, fetes a principis del segle XX.

Durant cinc papats, van ser proveïdors en exclusiva del Vaticà. Aquest títol va ser concedit per tots els pontificis des de Pius X fins a Joan XXIII, just abans que el Vaticà abolís aquest tipus de guardons.

La totalitat dels 800.000 litres anuals que fa aquest celler va a parròquies de tot el món. Aquest tipus de vi s'exporta als cinc continents i és exactament el mateix producte que es pren a qualsevol de les parròquies catalanes.

Les normatives d'elaboració del Vi de Missa per a l'Església Catòlica es van regular als concilis de Florència i de Trento, però va ser un pare jesuïta qui l'any 1944 va publicar el llibre "El pa i el vi eucarístic", on va recollir una estricta normativa sobre com havia de ser l'elaboració de vins que fossin aptes per a la consagració.

Poden estar fets de qualsevol varietat, però sempre procedent de "Vitis vinisfera" exclusivament. Per tant, no poden ser de vinyes salvatges. I han de ser dolços, perquè prendre'ls en dejú sigui més agradable.

El Vi de Missa que distribueix De Muller per als actes litúrgics també es comercialitza per al públic en general. A Catalunya és dels pocs llocs on el vi de missa també es pren com a vi de postres.

ARXIVAT A:
Religió
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut