Regne Unit

El suport als laboristes de Blair cau al nivell més baix dels últims 20 anys

El Partit Laborista, que lidera el primer ministre britànic, Tony Blair, té el suport més baix de les últimes dues dècades. Segons una enquesta publicada a "The Guardian", només el 29% de l'electorat enquestat votaria ara aquesta formació, enfront del 39% que donaria suport al Partit Conservador, que encapçala David Cameron, i un 22% al Partit Liberal. Els laboristes viuen un moment incert, tot i haver guanyat les tres últimes eleccions. Blair va anunciar que no es tornaria a presentar a les eleccions del 2009 i que deixaria el càrrec de primer ministre d'aquí a un any.

Actualitzat

El suport als laboristes està al nivell més baix dels últims 20 anys. Segons l'enquesta de "The Guardian", només el 29% de l'electorat enquestat votaria ara aquesta formació, dos punts menys que en l'última consulta, que es va fer el mes passat. Per contra, els "tories" han pujat tres punts i ara se situen al 39%, i el Partit Liberal, tercera força britànica, ho ha fet un punt, i s'ha situat al 22%.

Per trobar un nivell tan baix d'intenció de vot dels laboristes cal remuntar-se al 1987, quan l'aleshores cap de files dels conservadors, Margaret Thatcher, va obtenir una tercera victòria consecutiva a les urnes.

Els laboristes viuen un moment incert, tot i haver guanyat les tres últimes eleccions i l'èxit de l'últim congrés laborista anual que es va celebrar recentment a Manchester. La consulta, per la qual es van entrevistar 1.019 adults del Regne Unit entre el 20 i el 22 d'octubre, arriba també després que el líder conservador critiqués les retallades en el Servei Nacional de Salut. Segons el diari, la decisió dels "tories" de donar suport a la millora de la Sanitat els pot afavorir en els sondejos.

Tony Blair va anunciar que no es tornaria a presentar a les eleccions del 2009 i que deixaria el càrrec de primer ministre d'aquí a un any. Encara s'ha de veure, però, si finalment serà Gordon Brown el seu substitut.

Anar al contingut