El Vaticà

El Sínode de la Família acorda anar cas per cas amb els divorcis i parla de "respectar" els homosexuals

El papa diu que hi ha hagut mètodes de diàleg "no del tot benèvols" en el Sínode

RedaccióActualitzat

Després de tres setmanes de debats, els bisbes i cardenals reunits al Vaticà en el Sínode de la família han acordat un document finalEls punts més controvertits són el tractament dels divorciats i els homosexuals. Hi ha hagut pocs avenços i s'ha imposat les tesis conservadores.

El document l'han votat 270 bisbes i cardenals i s'ha aprovat amb una majoria de dos terços.

El text té 94 punts. Sobre els divorciats, el document mostra una tímida oberturaS'obre la porta a avaluar cas per cas l'accés als sacraments d'aquestes persones estudiant aspectes com ara: el seu comportament amb els fills durant el divorci; el fet que hi hagi hagut o no intents de reconciliació; la situació de l'altre conjuge i les conseqüències de la nova relació per la resta de la família. 

Tot i així, no es deixa clar que els divorciats catòlics que es tornin a casar puguin rebre el sacrament de la comunió.  

Tres dels punts fan referència als divorciats. Són els que s'han aprovat amb més vots negatius. En un dells es demana integrar-los més a la comunitat:

"Els batejats que s'han divorciat i s'han tornat a casar han d'estar més integrats les comunitats cristianes de diversa manera, però evitant, en qualsevol cas, fer un escàndol."

 

En el cas dels homosexuals, el text només parla del que han de fer les famílies cristianes que tenen un membre "amb tendències homosexuals". El document diu que se li ha de respectar la seva dignitat i tractar-la amb respecte "per evitar discriminacions injustes".

Després de tres setmanes de debats, i també de molta divisió entre la jerarquia eclesiàstica, aquest document, un cop aprovat, s'entrega al papa, que té la potestat de publicar-lo.

"Mètodes no del tot benèvols"

Al document final, s'hi ha arribat per consens. Tot i això, el papa ha aixecat una certa veu de queixa. Francesc reconeix que hi ha hagut diàleg, però diu que algunes de les opinions s'han expressat amb mètodes "no del tot benèvols".

El papa assegura que el Sínode ha donat una imatge de Església "que beu de la font inesgotable de la fe, aigua viva per refrescar els cors frescos".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut