Roma

El Senat italià aprova la "llei salva Berlusconi"

El Senat italià ha aprovat la polèmica llei que permet ajornar als tribunals tots aquells casos en què es demana una pena de menys de 10 anys per delictes comesos abans del 2002. Una llei feta a mida de Silvio Berlusconi que està acusat d'haver pagat mig milió d'euros a l'advocat anglès David Mills perquè falsifiqués el seu testimoni en dos judicis contra ell, els anys 1997 i 1998. Amb l'aprovació d'avui, Berlusconi s'apunta una nova victòria en la seva pugna amb els jutges.

Actualitzat
"Sóc el centre d'atenció dels jutges polititzats, que són el càncer de la nostra democràcia." Ho ha dit el primer ministre italià, Silvio Berlusconi, que creu que és el centre d'una conspiració dels jutges d'esquerres per portar-lo a la presó.

Una conspiració que no tothom veu. Per això, s'han escoltat alguns xiulets quan Berlusconi ha fet referència al seu pols amb el poder judicial davant d'un grup d'empresaris. Un pols que ha guanyat, de moment, amb l'aprovació per part del Senat d'un paquet de lleis de seguretat, entre les quals en destaca una feta a mida per al primer ministre.

Berlusconi està acusat d'haver pagat mig milió d'euros a l'advocat anglès David Mills perquè falsifiqués el seu testimoni en dos judicis contra ell, els anys 1997 i 1998. Es demanen entre 6 i 8 anys de presó per a tots dos.

Ara, però, la llei nova congelarà durant un any tots els processos per delictes anteriors al 2002 i amb condemnes inferiors a 10 anys. La norma encaixa a la perfecció amb el "cas Mills" i molts ja l'anomenen "llei salva Berlusconi".

100.000 processos judicials, els que queden congelats, a canvi d'un cas d'Il Cavaliere. Un cas que també va esquitxar la dona de Mills, llavors ministra de Cultura del govern britànic i actual cap del comitè organitzador dels Jocs Olímpics de Londres 2012.
Anar al contingut