El PSC presenta un manifest amb la firma de 200 personalitats en suport a Iceta

RedaccióActualitzat

Més de dues-centes firmes de personalitats, intel·lectuals i professionals en suport de la candidatura de Miquel Iceta el 21D. El PSC ha presentat un manifest amb el títol "En suport de Miquel Iceta" que crítica l'independentisme i "l'immobilisme dels governs del Partit Popular".

L'actriu Rosa Maria Sardà és una de les cares visibles d'aquest manifest i ha presentat l'acte de suport a Iceta a Barcelona. Sardà ha comparat el líder socialista amb un "bon operari".

"Volem llum. Ningú ens farà desistir d'això, ni els incompetents ni aquells, els bandarres. Per això avui posem la nostra confiança en tu [Miquel Iceta], que ets un bon operari, o sigui, un excel·lent polític, i que no ens arrossegarà pel pedregar de cap extrem."

Iceta ha fet referència a aquestes declaracions i ha acomiadat el president Puigdemont i el vicrepresident Oriol Junqueras:

"La política també és un ofici i el normal, si fas malament la feina, és que t'acomiadin. I aquí aprofito per acomiadar cordialment Carles Puigdemont i Oriol Junqueras perquè han fet molt malament la seva feina."

El text assegura que el 21D es pot obrir "una nova etapa" a Catalunya:

"Els catalans i les catalanes decidirem el 21 de desembre si Catalunya obre una nova etapa de la seva vida política, social i econòmica o si, en canvi, es manté, paralitzada, en un carreró sense sortida en què creixen la discòrdia, la inestabilitat, la incertesa i la frustració col·lectiva."

El manifest assegura que "el balanç dels independentistes als governs de la Generalitat és desolador: l'estratègia de menyspreu a la Constitució i a l'Estatut ha posat en risc l'ampli autogovern que els catalans havíem construït des del retorn del president Tarradellas".

"Aquests governs i les forces polítiques que els han donat suport són els responsables del fet que avui Catalunya sigui una societat dividida i amb una economia afeblida per la marxa d'empreses que necessiten seguretat jurídica i estabilitat social."

El text, que el PSC ha presentat en un acte al FAD de Barcelona, també carrega contra el PP, de qui diu que "no ha fet front a les demandes de la ciutadania de Catalunya i ha promogut la confrontació política i l'ha utilitzat com a eina per obtenir rendibilitat electoral". Per això, els socialistes aposten per obrir "una nova etapa d'esperança, de veritats i de concòrdia al nostre país" per "tornar a situar les institucions del nostre autogovern dins de la legalitat i, alhora, posar-les al servei de tots els catalans."

"Coincidim en la necessitat i la urgència de deixar d'atiar sentiments diferencials i de proposar més fronteres. Cal tornar a transitar pel camí del diàleg, la negociació i el pacte com a únic camí civilitzat que ens permetrà trobar solucions compartides, i no enrocar-nos en posicions enfrontades."

Manifest obert

Segons explica el PSC, el manifest encara està obert i està recollint més adhesions. Les últimes, les del dissenyador Javier Mariscal i el sindicalista Matías Carnero.

Entre d'altres, es poden trobar firmes com les de personalitats com Guillermina Motta, l'actriu Rosa Maria Sardà, l'actor Abel Folk, l'actriu Núria Espert, i la directora Isabel Coixet. Polítics com el president Montilla, Narcís Serra i l'exministre Carlos Solchaga. També hi ha advocats i notaris com Juan José López-Burniol, metges com Carme Valls, professors com Gabriel Colomé i Pau Marí-Klose, i editors, com Fèlix Riera, que va ser director de Catalunya Ràdio.

ARXIVAT A:
Eleccions 21DProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut