El Vaticà

El papa Benet XVI adverteix que el món s'encamina a la ruïna en el missatge de Nadal

El món no va pel bon camí, diu el Vaticà, i si segueix així el que ens espera és la ruïna. Així ho ha afirmat el papa Benet XVI en el seu tradicional missatge de Nadal, pronunciat des de la balconada central de la basílica de Sant Pere davant d'unes 60.000 persones. El pontífex ha expressat la seva preocupació pel futur, un futur que veu incert fins i tot en les nacions del benestar. Per evitar la ruïna el cap de l'Església catòlica exhorta cadascun dels homes a posar-hi de la seva part, a aparcar els seus interessos i a pensar amb solidaritat.

Actualitzat
Orient Mitjà, la regió de Kivu, a la República Democràtica del Congo, el Darfur, al Sudan, o Somàlia. No només pels països en guerra, també per tots els punts del planeta i tots els llocs "on el terrorisme segueix colpejant" o la crisi econòmica està fent estralls. Per tots ells el Papa ha llançat un missatge d'esperança en el seu missatge de Nadal.

El pontífex, que ha dit que Déu és l'únic que pot transformar el mal en bé i canviar el cor de l'home i fer-lo un oasi de pau, també ha animat tots els homes a posar la seva part "amb esperit d'autèntica solidaritat, ja que si cadascun pensa només en els seus propis interessos el món s'encamina cap a la ruïna".

Joseph Ratzinger també ha tingut paraules per als més menuts en aquest discurs, hores després de fer una crida a acabar les formes "abominables d'abús" contra els nens, entre elles la pornografia, la utilització dels nens com a soldats i instruments de violència i els nens del carrer. Ho havia dit de matinada, durant la missa del gall.

Després de pronunciar el missatge de Nadal davant milers de feligresos i curiosos, el Papa ha impartit la benedicció "urbi et orbi" en 64 idiomes.
Anar al contingut