Vitòria

El govern basc condemna l'assassinat i rebutja fer-ne una lectura política

En una declaració oficial des del Palau d'Ajuria Enea, a Vitòria, el lehendakari Juan José Ibarretxe ha condemnat de manera enèrgica l'assassinat d'Isaías Carrasco i ha deixat ben clar que no en vol fer una lectura política. El cap del govern d'Euskadi ha declarat que l'Ertaintza treballa per detenir els autors d'aquest atemptat i ha dit que està "fart de la violència d'ETA". Ibarretxe també s'ha dirigit a la banda terrorista per dir que no utilitzin mai més el nom del poble basc per justificar els seus crims. El lehendakari ha titllat l'acció d'ETA d'una "sobredosi de covardia immensa" i ha dit que la banda terrorista té el menyspreu més absolut de la societat basca.

Actualitzat

El lehendakari Juan José Ibarretxe ha declarat que l'assassinat d'Isaías Carrasco "ha trencat el cor de la societat basca en mil trossos" i ha declarat que l'atemptat mereix la condemna més absoluta. El govern basc també ha mostrat la seva solidaritat a la família del regidor mort i al conjunt del partit socialista.

Les paraules d'Ibarretxe han estat clares: "des del govern basc no volem fer, ens neguem a fer una lectura política d'aquest assassinat perquè creiem que seria donar-li el protagonisme polític que ETA vol i que no mereix". El lehendakari ha afegit que "és una salvatjada el que han fet. Estem farts de la violència d'ETA. ETA ha perdut el nord definitivament. Estem farts que ETA agredeixi el poble basc i mati els nostres fills".

Ibarretxe també s'ha dirigit directament a la banda terrorista dient: "no utilitzeu mai més el nom del poble basc per justificar els vostres crims".

Anar al contingut