Segona Divisió

El Girona guanya el Celta a Balaídos per 0-1 gràcies a un gol de Jaume Duran en un debut somiat

El Girona no podria haver començat de millor manera la temporada del retorn a Segona Divisió A. Els blanc-i-vermells, en el seu debut a la categoria de plata, han arrencat els tres punts d'un dels camps històrics del futbol espanyol, Balaídos, en derrotar el Celta de Vigo per 0-1. Els de Raúl Agné han suplit les seves carències davant un clar aspirant a l'ascens amb ordre defensiu i disciplina. Jaume Duran, dels millors entre els catalans, ha marcat l'únic gol del partit en el 18 de la segona part i ha segellat l'inici de lliga somiat.

El Girona s'ha estrenat a la Segona A de manera brillant. Tot i enfrontar-se a un equip, el Celta, que té l'ascens com a objectiu, l'equip de Raúl Agné ha donat la sorpresa imposant-se a Balaídos per 0-1. Però més enllà del marcador -excepcional, d'altra banda- el millor del genial debut dels catalans a la categoria de plata del futbol estatal ha estat la imatge oferta sobre la gespa de Vigo.

Els blanc-i-vermells, amb una plantilla justa, que conserva el bloc que va assolir l'ascens, ha suplit les seves carències amb un ordre i una disciplina encomiables. Amb Jito com a únic punta i amb només Gabri i Duran com a novetats en l'onze titular respecte el conjunt base de la tamporada passada, el Girona s'ha plantat a Balaídos amb molta seriositat. Ha renunciat a la possessió i, potser pels nervis, ha deixat que els gallecs carreguessin amb la iniciativa.

A mesura que passaven els minuts i veient que els de Pepe Murcia tampoc acabaven d'imposar el seu joc, els catalans han començat a avançar línies. A base d'una defensa simplement perfecte, impecable, infranquejable, els gironins han gaudit d'alguna ocasió. La més clara l'ha tingut Arnal en el minut 39 quan un cop de cap seu l'ha tret Notario amb una estirada felina.

A la segona part, el Celta ha intensificat la seva pressió sense tenir, però, oportunitats gaire clares. En les poques aproximacions que han tingut els gallecs s'han topat amb un inspirat Rafa Ponzo. I quan més pressionava el Celta ha arribat el gol visitant. Els gironins han lluitat una pilota fins al límit forçant un rebuig bombejat de la defensa del Celta que ha anat a parar als peus de Jaume Duran. El jove migcampista català, que fins fa poc jugava a Tercera i que ha desplegat un futbol molt interessant al llarg del partit, ha estat molt murri i ha aprofitat la mitja sortida de Notario per superar-lo de xut ras i inaugurar el marcador.

Els nervis s'han apoderat de Balaídos i el Celta, ara sí, ha carregat contra la porteria del Girona. Els catalans s'han tancat al darrere però no han cedit ni un pam i han aconseguit arribar al final del partit amb aquest valuós i esperançador 0-1.

Aquest mateix dissabte, el Girona ha confirmat el retorn de Chechu a la disciplina blanc-i-vermella després de no adaptar-se a Tarragona, i el fitxatge del defensa Marc Bernaus.