El Barça de Valverde s'estrena amb una victòria de prestigi contra la Juventus (2-1)

El crac brasiler ha estat el gran protagonista abans i durant el partit, i en una gran primera part ha fet els dos gols del triomf del conjunt barcelonista en el debut d'Ernesto Valverde a la banqueta blaugrana

David CarballoActualitzat

El FC Barcelona s'ha estrenat a la pretemporada amb una victòria de prestigi contra la Juventus, vigent subcampió d'Europa. Malgrat els intensos rumors que el situen fora del Barça amb destí al PSG, Neymar ha format part del primer onze titular d'Ernesto Valverde en el seu debut com a entrenador blaugrana. El brasiler ha estat el gran protagonista abans i durant el partit, i en una gran primera part ha fet els dos primers gols del conjunt barcelonista.

El MetLife Stadium d'East Rutherford a Nova Jersey s'ha omplert de gom a gom per veure el primer partit de pretemporada entre dos dels millors equips d'Europa. La Juve, amb un equip ben diferent al que va perdre l'última final de la Lliga de Campions contra el Reial Madrid a Cardiff, s'ha vist superada per un Barça amb ganes de demostrar que vol tornar a lluitar per tots els títols.

En aquest primer assaig, el Barça ha sortit amb una pressió molt avançada i ha donat molt bones sensacions. Aleix Vidal ha estat el primer que ha posat a prova Buffon amb un xut creuat i poc després, Neymar ha inaugurat el marcador amb una rematada ajustada després d'una bona paret amb Paco Alcácer. El brasiler, el gran protagonista del partit, ha fet una exhibició de totes les seves habilitats i ha portat de corcoll tota la defensa italiana.

Omnipresent en totes les jugades ofensives del Barça, Neymar també ha fet el segon en el minut 26 culminant una gran jugada individual que ha fet aixecar els aficionats nord-americans dels seients. La Juve, impotent, només ha pogut aturar-lo amb algunes faltes que han provocat alguna picabaralla tot i ser un partit amistós. I poc abans del descans, Buffon ha hagut d'intervenir per desviar un xut de Neymar i evitar el hat-trick del crac brasiler.

Carrussel de canvis i gol de Chiellini

Com és habitual en aquest tipus de duels, en la represa Valverde ha aprofitat per canviar completament l'onze inicial i ha fet debutar Nélson Semedo, que ha disputat els primers minuts com a nou jugador del Barça. L'entrada de Dybala en la segona part ha revifat la Juventus. L'argentí ha pogut retallar distàncies amb un xut desviat de forma providencial per Ortolà i poc després, ha donat l'assistència de gol que ha permès Chiellini fer el 2 a 1 amb un cop de cap avançant-se a Marlon i Umtiti, massa tous en l'acció defensiva.

Amb les forces més igualades, el Barça ha tingut dues bones ocasions per fer la sentència definitiva. Denis Suárez ha pogut fer el tercer, però ha xutat massa desviat i Aleñá també ha avisat amb un xut que s'ha perdut fregant el pal. La Juve també ha buscat l'empat a dos, però ha acabat encaixant la primera derrota de la pretemporada. Neymar, autor d'un doblet en una primera meitat per emmarcar, ha rebut el premi al millor jugador del matx.

Ara falta veure si seran els seus dos últims gols com a blaugrana o si el PSG acaba pagant els 222 milions de la seva clàusula de rescissió. Passi el que passi, després de l'exhibició d'aquesta matinada, Neymar ha demostrat que la seva qualitat no té preu.