Dublín

El banc irlandès AIB fa marxa enrere i cancel·la les primes als directius per pressions del govern

El banc irlandès Allied Irish Bank (AIB) s'ho ha repensat i ha fet marxa enrere. L'AIB ha cancel·lat els 40 milions d'euros en bonificacions que havia anunciat per als seus 2.400 executius. La decisió s'ha pres després que el govern irlandès els ha advertit que, si concedeixen bons, no els continuarien injectant diners de les arques públiques.

Actualitzat
El ministre irlandès de Finances, Brian Lenihan, ha explicat que ha enviat una carta a la direcció de l'AIB en què els recorda que la recapitalització del banc per part de l'Estat estava condicionada per la supressió de les primes als executius, independentment dels beneficis que s'aconsegueixin.

L'AIB va anunciar dijous passat que pagaria 40 milions d'euros en bonificacions a uns 2.400 treballadors després que la justícia irlandesa va acceptar que el pagament de les primes va ser acordat abans de l'inici de la crisi econòmica el 2008.

El director de serveis corporatius de l'AIB, Alan Kelly, ha assegurat que la direcció del banc se sentia "clarament incòmode" pel pagament de bonificacions. Kelly ha afegit que les obligacions contractuals han quedat anul·lades per la carta del ministre.
Anar al contingut