Brussel·les

Duran creu que les declaracions de Zapatero sobre el final d'ETA són innecessàries i poden "trencar la unitat de tots"

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran Lleida, ha fet una crida a tots els partits polítics perquè respectin la decisió de la justícia sobre el cas d'Iñaki de Juana Chaos. Des de Brussel·les, Duran també ha qualificat d'innecessàries les declaracions de José Luis Rodríguez Zapatero en què afirmava que ETA es troba en la fase final; una paraules que, segons ha dit, poden "trencar la unitat de tots". En aquest sentit, ha reclamat al president espanyol que "cuidi les seves intervencions públiques" en relació amb l'organització terrorista per donar més garanties al procés, així com que "es guardi les seves paraules".

Actualitzat

L'endemà que Zapatero considerés que el terrorisme estava en la seva fase final, el secretari general de CiU ha demanat al president del govern espanyol que cuidi els seves paraules i les seves intervencions públiques pel que fa a ETA, ja que, segons ha dit, "com menys sapiguem del que es fa més garanties tindrem que el que es fa es fa bé". En aquest sentit, l'ha advertit que per recuperar la unitat el millor que pot fer és "guardar-se les seves paraules per a ell a La Moncloa". I és que, segons ha assegurat, "explicar les opinions que es tenen dels adversaris no porta enlloc" i "no s'haurien de produir". Per Duran, les paraules de Zapatero no només no són "ni felices ni afortunades", sinó "completament innecessàries" i poden "trencar la unitat de tots".

Tot i recriminar-li que no pot "anar airejant la seva posició", el portaveu nacionalista ha recordat a Zapatero que té el seu suport per fer tot el estimi en matèria terrorista.

D'altra banda, Duran ha suggerit silenci davant la decisió del Consell General del Poder Judicial sobre si l'atenuació de la presó preventiva de l'etarra José Ignacio de Juana Chaos. Segons Duran, "se senten massa veus sobre el que s'ha de fer, correspon fer-ho als jutges" i ha lamentat que té la impressió que "ens estem equivocant en aquest procés". En qualsevol cas, ha reclamat als partits polítics que respectin la decisió del CGPJ i no facin més comentaris "sigui quina sigui" la resolució.

Anar al contingut