Detingudes 14 persones en una operació antiterrorista feta per Espanya i el Marroc

Els detinguts formaven part d'una xarxa de captació i enviament de combatents estrangers per a les files de l'organització terrorista Estat Islàmic

RedaccióActualitzat

Agents de les policies espanyola i marroquina han treballat conjuntament en una operació antiterrorista que ha acabat amb la detenció de 14 persones. La intervenció s'ha fet a les localitats de San Martín de la Vega, a Madrid, i a Fes, Casablanca, Nador, Al-Hoceima i Driouech, al Marroc.

Una de les detencions ha tingut lloc a Espanya i la resta, al Marroc. Els detinguts formaven part d'una xarxa de captació i enviament de combatents estrangers per a les files de l'organització terrorista Estat Islàmic a la regió que controla entre Síria i l'Iraq.

Als passadissos del Congrés, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha explicat que l'operació es va precipitar quan es va detectar que el líder del grup mantenia forts vincles laborals i socials a la ciutat de Melilla.

Amb aquesta operació, aquest any ja són 48 els detinguts a Espanya, als quals s'han de sumar 13 persones més detingudes en tercers països.

"Ens estem enfrontant a un terrorisme que està deslocalitzat, on el lloc on es fan les detencions té una importància relativa. La radicalització la fan a través de les xarxes socials, en un altre país se'ls entreguen les armes i l'atemptat el fa en un altre país", ha assegurat Fernández Díaz.

L'operació, que encara continua oberta, és una mostra de la "magnifica col·laboració" entre Espanya i el Marroc, ha afegit el ministre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut