Venècia

Detenen l'alcalde de Venècia acusat de corrupció en la construcció del sistema de dics de la ciutat

Giorgio Orsoni i 34 persones més haurien delinquit a partir de la construcció del sistema de dics "Moisès"

RedaccióActualitzat

La policia financera italiana ha detingut l'alcalde de Venècia, Giorgio Orsoni, i 34 persones més per presumpta corrupció relacionada amb la construcció de "Moisès", el sistema de dics per frenar les inundacions que hi ha periòdicament a la ciutat. Més de 300 agents han participat en l'operació policial, en la qual s'investiga més de cent persones i s'han confiscat prop de 40 milions d'euros.

El projecte faraònic "Moisès" va començar fa set anys i compta amb un finançament públic de 5.000 milions d'euros, la qual cosa era una oportunitat ideal per a obtenir un benefici, segons les conclusions avançades per la fiscalia de Venècia. Els detinguts, entre els quals hi ha també diversos empresaris, estan acusats de corrupció, malversació de fons i blanqueig de diners.

Orsoni hauria rebut prop de 110.000 euros per finançar il·legalment la seva campanya per a les eleccions municipals de mans de la xarxa de presumpta corrupció que s'hauria creat en el consorci Venècia Nova, del qual formaven part les empreses encarregades de la construcció de Moisès.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut