Barcelona

Desarticulada una xarxa de distribució de cocaïna a gran escala

En l'operació policial s'han decomissat més de 330 quilograms de cocaïna i més de 2 milions d'euros

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra desarticulen una organització que es dedicava a subministrar droga a altres traficants. Segons la policia, es tracta d'una de les bandes de narcotraficants més importants instal·lada a Catalunya.

Hi ha set detinguts, tots homes d'entre 32 i 49 anys. Sis d'ells ja són a la presó. També s'han fet sis escorcolls en domicilis i locals propietats dels detinguts a Viladecans, Barcelona i Tarragona.

En l'operació policial s'han decomissat més de 330 quilos de cocaïna i més de 2 milions d'euros. També s'han requisat 13 vehicles equipats amb doble fons per amagar la droga, 523 plantes de marihuana, joies de gran valor i inhibidors de freqüència.

Segons han informat els Mossos, els detinguts actuaven de forma molt discreta i amagaven la droga en sofisticats amagatalls que eren difícils de detectar.

Investigats per un segrest

La investigació que ha portat a la desarticulació d'aquest grup es va iniciar arran de l'alliberament d'una dona que un grup de narcotraficants mantenia retinguda a casa seva. Segons els investigadors, dues persones van interceptar la dona al portal i la van obligar a pujar al seu pis, on van robar per saldar un deute de 15.000 euros per tràfic de drogues. La Unitat Central de Segrestos i Extorsions va desplegar un dispositiu que va permetre alliberar la dona segrestada i detenir un dels segrestadors i la dona que la vigilava.

La investigació va continuar i els agents van poder determinar que els segrestadors formaven part d'una organització criminal dedicada al tràfic de cocaïna. El 19 de gener van detenir els altres cinc membres de l'organització i van intervenir més de tres quilograms de cocaïna en roca, així com una gran quantitat de substàncies per tallar la droga.

Els detinguts formen part d'una organització criminal independent amb membres de nacionalitat colombiana, veneçolana i mexicana amb capacitat per moure grans quantitats de cocaïna. El cap de l'organització és un home de 36 anys amb doble nacionalitat, colombiana i veneçolana, i que residia a la zona alta de Barcelona.

La investigació va permetre localitzar el centre logístic, on operaven i on s'emmagatzemava la cocaïna. Es tracta d'una empresa ubicada en una nau de grans dimensions en un polígon industrial de Viladecans. En aquesta nau es carregaven els vehicles amb la droga que posteriorment subministraven a altres grups criminals. També a Viladecans l'organització tenia llogat un pis franc a nom d'un testaferro i dues places de pàrquing.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut