Sant Joan Despí

Collboni no entén el recurs al repartiment del dèficit perquè CiU va donar suport a la llei d'estabilitat pressupostària

El portaveu del PSC ha dit que és contradictori que Mas anunciï un recurs contra el repartiment del dèficit, perquè CiU va aprovar amb el PP al Congrés la llei d'estabilitat pressupostària. Collboni també ha denunciat la pròrroga dels pressupostos del govern perquè suposa continuar amb les retallades. El dirigent socialista no ha aclarit si es presentarà a les Primàries del PSC per optar a l'alcaldia de Barcelona.

RedaccióActualitzat
El portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha denunciat en "L'entrevista d'estiu" del 3/24 que Convergència recorri als tribunals el repartiment del dèficit perquè van donar suport a la llei d'estabilitat pressupostària.

"Es fa un recurs sobre una llei que va votar i que va aprovar Convergència i Unió amb el Partit Popular i amb UPyD. És una llei que habilita el govern espanyol per intervenir a les comunitats autònomes. I això ho va votar Convergència gratis perquè el PP no necessitava el suport de ningú més donat que té majoria absoluta."

També ha criticat la pròrroga dels pressupostos suposa continuar amb les retallades.

"Dir que es prorroga el pressupost per no retallar i després anunciar una retallada de 2.500 milions, jo crec que és una prova prou evident que l'exercici d'anunciar aquesta prorroga ha estat un exercici de cinisme polític molt clarament."

"Amb un exercici també molt poc democràtic, efectivament, i molt poc transparent, aquest govern aplica retallades amb tot el silenci que pot, amb tota la sordina que pot, però les aplica. Insisteixo, amb uns pressupostos que són pactats amb el Partit Popular i que ja suposen retallades.

D'altra banda, Collboni, ha admès que està reflexionant per ser un possible candidat a les primàries obertes del PSC a l'alcaldia de Barcelona i ha demanat la màxima col·laboració en el procés, sense aclarir si acabarà presentant-se com a candidat.

"Jo sóc dels que creuen que tota una generació de socialistes barcelonins ens hem d'implicar en aquest procés. Des d'aquest punt de vista, el meu compromís serà al 100% per ajudar que aquest procés surti bé. Una altra cosa és quin paper jo pugui jugar personalment. Això forma part de la meva reflexió personal què s'està produint en aquests moments i que ja veurem en què es concreta."
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut