CiU presenta 911 llistes per a les eleccions municipals.
CiU presenta 911 llistes per a les eleccions municipals.
Barcelona

CiU presenta una xifra rècord de candidatures pel 22-M, mentre que l'oposició les redueix

El mapa polític després del 28-N marca la confecció de les llistes municipals dels partits amb representació parlamentària. Convergència i Unió ha arribat a una xifra rècord de candidatures, mentre que els exsocis del tripartit presenten, en conjunt, 160 llistes menys que fa quatre anys.

Actualitzat
Pel responsable de la campanya municipal de CiU, Lluís Corominas, les 911 llistes que presenta la federació a les eleccions municipals del 22 de maig, una trentena més que el 2007, són fruit d'haver treballat el territori els anys d'oposició al tripartit. Amb aquest nombre de llistes, a més, CiU supera el seu rècord de l'any 99, quan també se'n van presentar més de 900. En total estaran presents al 96% del territori i només en 36 municipis, no hi tindran candidat. Pel que fa als caps de llista, hi ha una important renovació, amb un 42% dels candidats.

Malgrat presentar un 10% menys de candidatures, 735, el PSC confia que millorarà els pronòstics de les enquestes. L'alcalde de Lleida i candidat socialista a la reelecció ha manifestat, en aquest sentit, que els ciutadans de Catalunya saben distingir entre unes eleccions parlamentàries amb unes de municipals.

La formació amb una reducció més important del nombre de candidatures municipals és ERC. I és que presenta un centenar de llistes menys, gairebé sis-centes. També ICV-EUiA baixa en el nombre de llistes municipals el 22-M: 258, trenta-sis menys que el 2007.

Per contra, el PPC, l'altra força que va créixer el 28-N, també presenta més llistes el 22 de maig: un total de 540, sis més que fa quatre anys. Ciutadans, en canvi, tindrà candidats a una setantena de municipis, una desena menys que el 2007. I Solidaritat s'estrena en aquestes eleccions, amb 107 candidatures.
Anar al contingut