El fins ara subsecretari de Justícia valencià, Luis Manuel Martín Domínguez (Europa Press)

Cessat un alt càrrec de Vox a València per haver estat condemnat per violència masclista

El subsecretari de Justícia de la Generalitat Valenciana, Luis Manuel Martín Domínguez, ha estat destituït després que hagi transcendit una sentència del 2011

RedaccióActualitzat

El subsecretari de Justícia de la Generalitat Valenciana, Luis Manuel Martín Domínguez, de Vox, ha estat destituït avui després de saber-se que el 2011 va ser condemnat per un delicte de violència masclista.

La seva cap directa, la consellera de Justícia, Elisa Núñez, també de Vox, ha assegurat que s'ha assabentat avui d'aquesta sentència de fa 12 anys i, just saber-ho, ha traslladat al president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, la decisió de cessar-lo.

La portaveu del govern valencià, Ruth Merino ha explicat que l'alt càrrec ha perdut el suport per haver-ho amagat:

"Ens sembla greu sobretot perquè es tracta d'una ruptura de la confiança perquè no teniem coneixement d'aquests fets alarmants".

Aquest és el primer cessament al Govern valencià i arriba just tres mesos després del pacte PP-Vox que va materialitzar el canvi de cicle polític després del 28M.

Martín Domínguez havia treballat a l'Agència d'Habitatge Social de la Comunitat de Madrid des de juny de 2021, on també se'l va cessar de les seves funcions el juliol passat, just abans del seu nomenament al País Valencià.


Ximo Puig: "Això ja no és normal"

Entre les primeres reaccions polítiques a aquesta destitució, l'expresident de la Generalitat i líder dels socialistes valencians, Ximo Puig, ha escrit al seu compte de X: "Un altre cas. Això ja no és normal. Quina vergonya."

La delegada del Govern a València, la també socialista Pilar Bernabé, es pregunta "En mans de qui estem?". I afegeix:

"Quina vergonya! Una altra vegada un condemnat per violència de gènere llastra la nostra Comunitat. Cal una explicació del PP: com arriba aquesta persona al govern? Ningú revisa les imposicions d'Abascal? és tot o hi haurà més?".

El síndic de Compromís a les Corts, Joan Baldoví, ha escrit:

"Un govern negociat per un maltractador -en al·lusió a l'actual diputat nacional de Vox per València Carlos López Juberías, condemnat per violència masclista- que tenia a un altre maltractador a la conselleria encarregada de protegir les dones maltractades. Aquesta és la Barbaritat Valenciana de Mazón".

ARXIVAT A:
PSOEPaís ValenciàXimo PuigVox
Anar al contingut