Toni Gavarró era metge del Parc Taulí de Sabadell. (Foto: ACN)
Toni Gavarró era metge del Parc Taulí de Sabadell. (Foto: ACN)
Nigèria

Assassinen a Nigèria Toni Gavarró, metge català i cosí del president de la Generalitat

Mor assassinat un metge català a Nigèria, segons ha confirmat a Catalunya Informació el Ministeri d'Afers Estrangers espanyol. Es tracta de Toni Gavarró, metge de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell i cosí del president de la Generalitat, Artur Mas. La policia nigeriana va alertar dijous dels fets, que haurien passat dimecres, a l'ambaixada espanyola a Lagos, que immediatament es va posar en contacte amb la família.

Actualitzat
Toni Gavarró, de 54 anys, hauria anat a Nigèria de vacances, segons ha explicat un portaveu de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell.

El crim ha passat en una zona molt allunyada dels disturbis que viu Nigèria arran de les eleccions presidencials de dissabte i sembla que el mòbil podria haver estat per robar-li, segons ha informat un diari local. Aquest diari nigerià, el "Vanguard", ha publicat la notícia de la detenció del presumpte autor dels fets. Segons sembla, hauria actuat juntament amb un agent de policia, que ja ha estat destituït, i dos còmplices més, amb la intenció de robar-li.

Fonts diplomàtiques han assegurat que el cos del metge encara estava aquest dijous a Lagos, pendent que se li practiqués l'autòpsia i familiars de Gavarró ja s'han desplaçat al país africà per fer-se'n càrrec.

Gavarró era treballador de la Unitat del Diagnòstic per la Imatge d'Alta Tecnologia de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, on feia tasques al laboratori com a analista biomèdic, i també pertanyia al comitè d'empresa en representació de Sindicat Metges de Catalunya.

L'Ajuntament de Sabadell, on vivia el metge assassinat, farà onejar aquest divendres les banderes a mig pal i l'Hospital Parc Taulí ha convocat un minut de silenci a les 12 del migdia. L'alcalde de la localitat, Manuel Bustos, ha transmès el seu condol a la família.
Anar al contingut