Els efectius de rescat porten els supervivents a l'hospital
Els efectius de rescat porten els supervivents a l'hospital
Turquia

Almenys vint-i-cinc refugiats moren en el naufragi d'una embarcació davant la costa turca

A l'embarcació viatjaven prop d'una quarantena de refugiats i els guardacostes turcs n'han pogut rescatar una quinzena amb vida

RedaccióActualitzat

Almenys vint-i-cinc persones, entre les quals hi hauria deu nens, han mort en el naufragi de l'embarcació en què volien arribar fins a la costa grega. El servei de guardacostes turc ha rescatat amb vida una quinzena més de refugiats que anaven en la mateixa embarcació.

El naufragi ha estat prop de la localitat turca de Didim.

Amb els morts d'aquest diumenge ja són més de 400 persones les que han perdut la vida a l'Egeu des de principi d'any en l'intent d'arribar fins a territori europeu des de Turquia. L'any 2015 hi van morir més de 3.700 persones.

Però fer en barca la distància que separa Turquia de Grècia és només una etapa més del camí fins a Europa. Un cop són en territori grec, els refugiats troben ara un nou tap que els allunya del seu objectiu d'arribar als països centreeuropeus. Al camp d'Idomeni, a tocar de la frontera entre Grècia i Macedònia, la situació és insostenible. Ja són prop de 14.000 persones les que s'hi amunteguen esperant poder creuar la frontera, i cada dia hi arriben més refugiats.

 

 

Anar al contingut