Albiol diu que els tractes de favor "posen en risc" la seguretat d'aquests centres penitenciaris.(Efe)

Albiol denuncia privilegis "greus i escandalosos" als polítics independentistes a la presó

El PP demana que intervinguin la Conselleria i el Ministeri de Justícia per eliminar el tracte de favor que reben els independentistes

Actualitzat

El líder del PPC, Xavier García Albiol, ha denunciat avui "greus" i "escandalosos" tractes de favor als polítics independentistes empresonats a Catalunya.

Albiol diu que es "fan tres i quatre visites presencials diàries" -molt superior al que és habitual- i que hi ha visitants que accedeixen sense que se'ls facin escorcolls previs.

En la seva opinió, això "posa en risc" la seguretat d'aquests centres penitenciaris.

 

 

En declaracions als periodistes als passadissos del Parlament, Albiol ha assegurat que el seu partit ha rebut "informació contrastada, documentada i provada" que demostra "fets summament preocupants".

Les proves que té Albiol han estat aportades per part de "persones i sindicats" que no vol revelar "per respectar la confidencialitat".

El líder del PP ha afegit que la Direcció de Presons de la Generalitat de Catalunya també hauria permès que visitants "anònims" siguin "colats" en qualitat d'autoritats, sense ser-ho.

Albiol ha exigit a la Conselleria de Justícia que entregui una relació nominal de tots els visitants que han accedit a les presons "sota el paraigua d'autoritats'".

Diu que farà arribar aquesta documentació al Ministeri de Justícia perquè actuï de manera urgent i prengui mesures "com seria el trasllat dels presos fora de Catalunya".

 

ARXIVAT A:
Independència
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut