Una turista fa una fotografia al mercat de la Boqueria (ACN)
Una turista fa una fotografia al mercat de la Boqueria (ACN)
Barcelona

Agents cívics a la Boqueria per evitar els excessos dels visitants

La mesura té com a objectiu recuperar el mercat per al veïnat i per a la ciutat, promoure la venda tradicional i evitar els problemes que generen els turistes

RedaccióActualitzat

Aquest dissabte han començat a actuar, al mercat de la Boqueria de Barcelona, els agents cívics, que informen els usuaris de la nova normativa sobre el mercat.

Segons aquesta normativa, els grups de més de quinze persones no poden accedir-hi ni els divendres ni els dissabtes, que són els dies en què hi ha més gent comprant.

 

La nova normativa, a més d'evitar les aglomeracions que impedeixen el pas als clients, també vol evitar els turistes que es planten davant d'una parada i que molesten els compradors, els turistes que toquen els productes per curiositat o per fer-ne fotos, les persones que s'asseuen a terra per descansar o menjar, o les cridòries dels grups que celebren esdeveniments esportius o comiats de solter.

 

Els nous usos també regulen que els productes que es venen a la Boqueria estiguin envasats, embolicats i precintats, i marca un percentatge mínim de productes frescos que hauran de tenir totes les parades.

El mercat, per als veïns

Amb la nova normativa es vol recuperar el mercat per als veïns i per a la ciutat i aconseguir que els clients que hi fan la compra habitual la puguin fer amb més comoditat i que no trobin les aglomeracions de turistes que col·lapsen els passadissos.

Els agents cívics informaran els visitants de la nova normativa tots els divendres i dissabte, fins a l'octubre.

El mercat també tindrà personal de seguretat i cinc noves càmeres de videovigilància.

De la mateixa manera, per fer la compra més còmoda als clients habituals de la Boqueria, s'està alliberant espai, progressivament, en cada un dels quatre quadrants del mercat. Per fer-ho es rescaten i es traslladen parades i així s'eixamplen els espais entre les parades i es facilita la compra als clients.

 

 

Anar al contingut