Consuelo Madrigal era fins ara la fiscal de la Sala Coordinadora de Menors. (Foto: EFE)
Consuelo Madrigal era fins ara la fiscal de la Sala Coordinadora de Menors. (Foto: EFE)
Madrid

El CGPJ avala per unanimitat Consuelo Madrigal com a nova fiscal general de l'Estat

Madrigal serà la primera dona que dirigirà el Ministeri Fiscal en tota la història de la institució

RedaccióActualitzat

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha avalat per unanimitat la idoneïtat de Consuelo Madrigal com a nova fiscal general de l'Estat en substitució d'Eduardo Torres-Dulce, que la setmana passada va dimitir del càrrec per "motius personals". 

D'aquesta manera, l'òrgan de govern del CGPJ compleix així el tràmit d'audiència previst en els articles 124.4 de la Constitució i 560.4 de la Llei del poder judicial.             

En un comunicat, el CGPJ ha explicat que Madrigal reuneix els "mèrits i requisits" exigits per ocupar la màxima responsabilitat al capdavant de la Fiscalia General de l'Estat. Madrigal, fins ara fiscal coordinadora de menors, va ser proposada el 19 de desembre pel Consell de Ministres. Serà la primera dona que dirigirà el ministeri fiscal en tota la història de la institució.                

Després de la ratificació de l'òrgan dels jutges, el govern remetrà al Congrés dels Diputats la seva proposta mitjançant un nou acord del Consell de Ministres. En el cas que l'examen de la Comissió de Justícia sigui també positiu, l'executiu aprovarà definitivament el nomenament per reial decret.

ARXIVAT A:
CGPJ
Anar al contingut