Cada creu du el nom de la dona assassinada, el lloc, la data i qui la va matar
Cada creu du el nom de la dona assassinada, el lloc, la data i qui la va matar
Vinaròs

739 creus a la platja de Vinaròs recorden les víctimes de la violència masclista

A cada creu, hi ha el nom de la dona assassinada, el lloc, la data i qui la va matar, dels últims 10 anys a Espanya

RedaccióActualitzat

Coincidint amb la vaga feminista, la platja del Fortí de Vinaròs, al Baix Maestrat, mostra una imatge impactant, amb 739 creus blanques, que representen les víctimes de la violència masclista a l'estat espanyol, des del 2007 fins al 2017. Cadascuna de les 739 creus porta el nom d'una dona morta, la seva edat, el lloc i la data en què fou assassinada i el nom de qui la va matar, normalment les seves parelles o exparelles.

És una performance impulsada per l'associació Femme Força de Vinaròs, que pretén fer reflexionar a la societat sobre aquest problema. La composició ha estat possible pel suport de diferents col·lectius, principalment de la Plataforma Cordobesa contra la violència de gènere, que porta el còmput de les dones assassinades a tot l'Estat.

 

 

Les creus estaran situades a la platja del Fortí fins diumenge que ve. Hi ha una comissió de manteniment ja que es tracta d'una instal·lació efímera i estar feta amb materials com cartró, molt sensibles al vent i la pluja.

El col·lectiu organitzador demana la col·laboració ciutadana perquè no malmetin una obra que ja fa molts mesos en què s'està treballant. Els voluntaris han invertit moltes hores des del novembre a reunir materials i elaborar les creus perquè, finalment, es converteixi en realitat.

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
8M
Anar al contingut