12 morts i desenes de ferits a Itàlia pel temporal de vent i pluja

La zona de la Ligúria és una de les més castigades: 20.000 abonats sense llum i l'aeroport de Gènova està tancat

RedaccióActualitzat

S'eleva a 12 el balanç de víctimes mortals a Itàlia pel temporal de vent i pluja. La caiguda d'arbres ha estat la causa de la majoria d'aquestes morts, entre elles la d'un bomber del Tirol del Sud que treballava en les feines de rescat de persones afectades pel temporal.

Entre les últimes víctimes mortals, però, també hi ha un pescador ofegat al llac de Levico o una dona ofegada per un torrent desbordat a Dimaro. Tots dos, a la regió de Trentino, al nord del país. A més, hi ha desenes de ferits.

Un dels punts on els aiguats han fet més mal és a la regió de la Ligúria. Uns 20.000 abonats s'han quedat sense llum i l'aeroport de Gènova està tancat des de dilluns. Portofino està aïllada després de la tempesta a la costa del golf de Tigullio.

Al municipi de Castrocielo, a la regió del Laci, al centre del país, dues persones han mort quan ha caigut un arbre sobre el seu cotxe. Una altra persona ha mort pel mateix motiu molt a prop, a Terracina, on també han quedat ferides greus dues persones més.

 

 

La caiguda d'arbres ha provocat dues morts a prop de Nàpols i a Belluno, al Vèneto. I un objecte llançat pel vent ha provocat la mort d'una altra persona a Albisola, a la Ligúria, també al nord d'Itàlia.

A moltes ciutats, inclosa la capital, Roma, les escoles es mantenen tancades, igual que algunes atraccions turístiques com el Colosseu.

Venècia, inundada

A Venècia, la marea ha pujat fins a un metre i mig sobre el nivell del mar, una cota a què no s'arribava des del 2008, i ha inundat carrers i la famosa plaça de Sant Marc. El fenomen conegut com "acqua alta" ha provocat la suspensió de la xarxa de transport públic urbà, els famosos vaporettos.

 

 

 

 

Tapissos de Miró danyats

Les pluges intenses han fet malbé dos tapissos de Joan Miró, valorats en mig milió d'euros cadascun. Les peces eren al Palazzo Zaguri, a l'espera de formar part d'una exposició que obrirà les portes aquest 1 de novembre. 

Sis regions es mantenen en alerta vermella: la Llombardia, el Vèneto, el Friül-Venècia Júlia, la Ligúria, el Trentino-Südtirol i els Abruços.

Tot i que el temporal ha remès en les últimes hores, s'espera que aquest dimecres hi torni a ploure amb força.

ARXIVAT A:
Itàlia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut