Foto d'arxiu (EFE)
Foto d'arxiu (EFE)

40 anys sense Elvis Presley

La seva mansió de Graceland, a Memphis, és l'escenari d'una setmana de celebracions relacionades amb Elvis

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres es commemoren 40 anys de la mort de l'anomenat rei del rock, Elvis Presley. La seva mansió de Graceland, a Memphis, és l'escenari d'una setmana de celebracions relacionades amb el cantant, en què destaquen concerts, xerrades, un concurs d'imitadors i també subhastes. Un autèntic lloc de peregrinatge per on passen 6.000 persones cada any.

La més destacada, la d'un piano de cua blanc, que es posarà a la venda aquest dimecres i que podria adjudicar-se per un valor entre 1 i 5 milions d'euros.

L'efemèride també coincideix amb l'anunci de l'arribada d'una àmplia exposició a Londres a partir del mes de novembre, on es podran veure més de 200 objectes procedents de Graceland.

Pocs artistes van transformar de dalt a baix la cultura del segle XX com ho va fer l'Elvis amb la seva aparició als anys 50. Costa d'imaginar com hauria estat la música i la cultura pop sense la seva figura, quan fa quatre dècades exactes que el seu cos, sense vida, va ser trobat al lavabo de la seva luxosa mansió de Graceland, a Memphis.

La seva imatge continua sent una font inesgotable d'ingressos, i amb la reedició del seu triple disc de grans èxits i la força de la celebració, la revista "Forbes" pronostica que arribarà al capdamunt del podi de celebritats que generen més ingressos. És evident que amb la seva mort, a part de néixer el mite, va néixer un negoci rodó, una font inesgotable de negoci i d'inspiració. Amb 27 milions de dòlars, Elvis va ser el quart famós mort amb més ingressos l'any 2016, segons la revista.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut