Imatges d'un dels robatoris captades pels Mossos
Barcelona

27 detinguts per robar rellotges de luxe a turistes a Barcelona

Els lladres venien expressament de França i Bèlgica, i se'ls atribueixen 20 robatoris per valor de 312.000 euros

RedaccióActualitzat

L'objectiu dels 27 individus detinguts a Barcelona eren rellotges de luxe de firmes comercials conegudes que valien entre 500 i 120.000 euros. El seu "modus operandi" consistia a posar-se a vigilar a les portes de restaurants, hotels, discoteques, joieries i altres establiments per on habitualment es mouen persones amb un alt poder adquisitiu per seleccionar les víctimes potencials, principalment turistes.  

14 dels 27 detinguts han ingressat a la presó i la resta han quedat en llibertat amb càrrecs.

20 furts i robatoris violents

Un cop seleccionat l'objectiu, el seguien fins que trobaven el moment idoni per robar-lo. S'acostaven a la víctima amb qualsevol pretext i feien maniobres de distracció per sostreure-li el rellotge amb molta habilitat. Si la víctima es resistia o no l'hi podien prendre, no dubtaven a fer ús de la violència.

Els rellotges es venien al mercat negre en països de l'Orient Mitjà i del nord del Magreb, on hi ha una alta demanda d'aquest tipus de producte. El valor total dels rellotges sostrets puja a 312.000 euros.

Els detinguts són de nacionalitat francesa i belga, i viuen en ciutats com París o Londres. Tenien una alta mobilitat. Es desplaçaven a Barcelona i altres ciutats de l'estat espanyol per trobar-hi víctimes i actuaven en grups d'entre dues i cinc persones. No formaven part de cap organització criminal jerarquitzada que els coordinés.

Entre tots els lladres acumulen més de 250 antecedents policials.

La investigació, que es remunta a l'octubre del 2016, continua oberta.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut