2.500 empreses van traslladar la seu social fora de Catalunya d'octubre a agost

El gruix dels trasllats es van fer entre octubre i gener: 2.160

Actualitzat

Entre novembre i gener és quan hi va haver la majoria de canvis de seus socials fora de Catalunya. La incertesa política de l'1 d'octubre va provocar que algunes empreses decidissin traslladar la seu social i, entre els tràmits al registre i el notari, per a moltes es va acabar fent efectiu al desembre i gener, segons dades que avui ha fet públiques la Generalitat. Aquí, entremig, també hi va haver les eleccions del 21 de desembre.

En aquests 4 mesos més intensos, 2.160 companyies van fer el canvi. I en van venir 150 de noves.

El Departament d'Empresa considera que, a partir del maig, la xifra ja ha anat a la baixa i aquest agost s'han començat a normalitzar els canvis de seu. Fins ara no s'havien fet públiques dades de les altes i baixes de seu social mes per mes.

Notícia relacionada: Agbar torna la seva seu social a Catalunya per "l'estabilitat econòmica"

En un informe presentat aquest dimecres, s'han donat pistes sobre el perfil d'aquestes companyies: el 80% d'aquests trasllats va ser de microempreses i petites empreses que es dediquen, principalment, al sector serveis, i la majoria van anar a Madrid.

L'informe recull que s'han pres 2.501 decisions empresarials de canviar la seu social des de l'octubre fins al 31 de juliol. Del total, 324 eren grups empresarials, com ara cadenes comercials i hoteleres o entitats financeres, que tenen filials amb un número de registre propi. Així que, si es compten tots els identificadors fiscals, la xifra s'enfila als 3.700 canvis, prop d'un 0,60 per cent de la base empresarial de Catalunya.

El Departament d'Empresa també recorda que ara hi ha unes 618.000 empreses a Catalunya, una xifra que va a l'alça des del 2014.

ARXIVAT A:
Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut