Avui, a les 21.55

TV3 estrena "Vilafranca", a "La gran pel·lícula"

"Vilafranca" s'estrena aquest divendres a "La gran pel·lícula". L'adaptació cinematogràfica de l'obra teatral de Jordi Casanovas és una pel·lícula coral protagonitzada per Joan Pera i dirigida per Lluís Maria Güell que passa pràcticament durant un dinar.

La trama tracta d'una família que es reuneix per celebrar la Festa Major de Sant Fèlix, a Vilafranca. El patriarca de la família (Joan Pera) té Alzheimer. És un home mig absent, dolç i infantil, més lligat als records que a la realitat que viu. La progressiva desaparició d'aquesta figura i el seu lideratge fa aflorar totes les rancúnies, tots els secrets i totes les frustracions de cada membre de la família. "És un conflicte universal en què qualsevol de nosaltres ens podem trobar en un moment donat. Jo intento explicar-ho com ho intueixo", exposa el director. El repartiment es completa amb Lluïsa Castell, Carme Sansa, Alicia Pérez, David Bagés, Anna Ycobalzeta, Manuel Veiga, David Vert, Georgina Latre, Laia Manzanares i Marc Rius.

Gran part de la pel·lícula es va rodar en una casa de Caldes d'Estrac, que representa Vilafranca. Lluís Maria Güell afegeix: "A Vilafranca es va rodar la façana de la casa, on hi ha una mica d'ambient de Festa Major, i a Moja, que és on realment passa el tema de l'herència, l'element en discussió de la trama, es van rodar els flashbacks."

Jordi Casanovas s'ha encarregat de fer l'adaptació cinematogràfica del text, que, segons Lluís Maria Güell, "ha estat una col·laboració excel·lent i ens vam posar d'acord de seguida". És una coproducció de TV3 i Diagonal Televisió, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA:

Direcció: Lluís Maria Güell
Guió: Jordi Casanovas
Producció executiva Diagonal TV: Albert Sagalés
Producció delegada TVC: Esther Dueñas
Intèrprets: Joan Pera (Pere), Lluïsa Castell (Cristina), Carme Sansa (Aurèlia), Alicia Pérez (Pilar), David Bagés (Josep), Georgina Latre (Joana), Laia Manzanares (Eva), Marc Rius (Manel), Manuel Veiga (Santi), David Vert (Albert) i Anna Ycobalzeta (Carmen), Manuel Veiga (Santi), David Vert (Albert)
Direcció de fotografia: Sergi Bartrolí

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut