Imatges de sèries mítiques de 3Cat: "Allo, allo", "Els joves", "L'Escurçó Negre", "Sí, ministre", "…
3Cat recupera les sèries d'humor britànic més carismàtiques dels 80
A partir del 2 de desembre, "Clàssics de l'humor britànic"

Tornen els 80: les sèries d'humor britànic més carismàtiques arriben a la plataforma 3Cat

A partir del 2 de desembre, a la plataforma 3Cat, es podran recuperar "L'Escurçó Negre", "Allo, allo", "Els joves", "Sí, ministre" i "Sí, primer ministre", les mítiques sèries de la BBC que van triomfar als 80 a TV3.

Nostàlgics, fans de la moda vintage, interessats en la cultura britànica o amants de les bones sèries: esteu d'enhorabona. A la plataforma 3Cat, es podran recuperar alguns clàssics de l'humor britànic que van triomfar als 80 a TV3. Les mítiques sèries de la BBC "L'escurçó Negre", "Allo, allo", "Els joves", "Sí, ministre" i "Sí, primer ministre" estaran disponibles a partir del 2 de desembre. I, a partir del 6 de desembre, arribarà un altre clàssic a punt per Nadal, "Mr. Bean", una de les sèries còmiques amb més èxit de tots els temps.

L'humor britànic, la ironia, els personatges estrambòtics i un pèl destralers van ser els trets que van fer que aquestes ficcions arribades des del referent televisiu que era la BBC quedessin en la memòria de tots els que les van seguir. Unes sèries que van aconseguir explicar la història anglesa o l'ocupació alemanya a França amb humor i ironia, que ens van permetre descobrir les vivències d'un grup anàrquic de companys de pis a Londres o riure de les interioritats de la política.

 

"L'Escurçó Negre"

5 dels personatges de 'L'escurçó negre' en una imatge de la sèrie
Cinc dels personatges de "L'Escurçó Negre" en una imatge de la sèrie

La plataforma 3Cat comptarà amb les quatre temporades de "L'Escurçó Negre" (24 capítols) i l'especial "El conte de Nadal de l'Escurçó Negre" a partir del 2 de desembre.

Interpretat per Rowan Atkinson, el personatge central de la sèrie és el segon príncep Edmund, duc d'Edimburg, anomenat l'Escurçó Negre. Un noi aspre i retorçat, d'aspecte maligne, amb una passió irrefrenable per ser rei, que el durà a un seguit de traïdories inimaginables que no li acostumaran a sortir bé. Amb l'ajut de dos esbirros, Perci i Baldrick, l'Escurçó Negre tira endavant les seves malignes ambicions, però es troba el camí ple d'obstacles.

El gran èxit de "Blackadder" al Regne Unit va arribar a TV3 el 1989, juntament amb un lot de sèries mítiques comprades a la BBC com "Els joves". L'humor britànic i una brillant traducció que va saber transmetre els gags al català, juntament amb la interpretació dels actors de doblatge, van convertir "L'Escurçó Negre" en una sèrie de culte. Joan Pera, doblador de Woody Allen, no només va posar veu a l'Escurçó, sinó que va dirigir el doblatge de la sèrie.

TV3 va emetre les tres primeres temporades entre el 1989 i el 1990, mentre que la quarta va arribar més tard.

 

"Els joves"

Els quatre actors protagonistes d''Els joves'
Els quatre actors protagonistes d'"Els joves"

Disponibles a la plataforma 3Cat les dues temporades d'"Els joves" (12 capítols) a partir del 2 de desembre.

La sèrie "Els joves" havia fet fortuna a la BBC entre el 1982 i el 1984. Narrava les aventures d'en Vyvyan, en Rick, en Neil i en Mike, un grup anàrquic de companys que compartien aventures sota la mateixa teulada, a Londres. Només van ser dues temporades en antena, però l'èxit va ser aclaparador en aquell Regne Unit comandat per Margaret Thatcher, la Dama de Ferro.

Aquesta sèrie mostra incidents d'allò més estrambòtics en les vides del Neil, el hippy; el Vyv, el punk, acompanyat del seu hàmster Brigada Antidisturbis; el Mike, el ben vestit i reposat, i el Rick, el "conscienciat" social. Tots quatre encara són estudiants i formen un quartet heterogeni. De tant en tant s'esbatussen, però viuen plegats en una casa atrotinada al nord de Londres, que té un propietari bastant estrany, Much Balowski. Les activitats diàries, com portar la roba a rentar, es converteixen en ximpleries absurdes en veure's atacats per mitjons assassins o en tractar de suïcidar-se amb laxants.

 

"Sí, ministre"

Una imatge de 'Sí, ministre' amb els tres actors protagonistes
Una imatge de "Sí, ministre" amb els tres actors protagonistes

Les tres temporades de "Sí, ministre" (21 capítols) i l'especial "Sí, ministre: el partit en joc", disponibles a la plataforma 3Cat a partir del 2 de desembre.

El Molt Honorable James Hacker, ministre d'Afers Administratius, es passeja, aparentment tranquil, pels passadissos del poder de Whitehall i Westminster. Però interiorment aguditza el seu enginy de cara a la cita oficial que ha de tenir amb el seu astut i obstructiu subsecretari permanent, Sir Humphrey Appleby.

 

Una vegada més, els tòpics presentats a la sèrie resulten curiosament familiars. Retallades en l'administració local, corrupció en la política del Tercer Món i vendes d'armes a grups terroristes són precisament alguns dels temes que han d'examinar el ministre i el seu departament.

La sèrie, interpretada per Jim Hacker, MP (Paul Eddington) i Sir Humphrey Appleby (Nigel Hawthorne), és la primera i única sèrie guanyadora durant tres anys seguits del premi a la millor comèdia que atorga la prestigiosa Acadèmia Britànica.

 

"Sí, primer ministre"

Una imatge de 'Sí, primer ministre' amb els tres actors protagonistes
Una imatge de "Sí, primer ministre"

A partir del 2 de desembre, disponibles a la plataforma 3Cat les dues temporades de "Sí, primer ministre" (15 capítols).

Uns anys més tard arribaria "Sí, primer ministre", seqüela de "Sí, ministre". Fent realitat aquell principi que diu que la gent puja segons el seu nivell d'incompetència, el ministre d'Afers Administratius, James Hacker, ha ascendit al màxim càrrec polític del país. Com a primer ministre, Jim Hacker es torna més franc i més taxatiu. En canvi, Sir Humphrey es torna molt més astut i els seus circumloquis són cada cop més maquiavèl·lics. Com afectarà el nou poder la seva delicada relació amor-odi? Tots dos s'adonen que, en el camí cap al cim, les pells de plàtan que els posen sota els peus són cada cop més grosses.

>A la Gran Bretanya, la sèrie és la preferida dels polítics de partits oposats perquè tots estan convençuts que qui se satiritza és l'altre. Aquesta fidelitat a la vida política real, curosament investigada pels guionistes, Anthony Jay i Jonathan Lynn, mostra un altre cop a "Sí, primer ministre" que l'humor més agut és el que arrela més en la realitat.

 

"Allo, allo"

Una escena d''Allo, Allo' on es veu l'hostal on s'ambientava la sèrie
Una escena d'"Allo, allo"

Tot "Allo, allo", disponible a la plataforma 3Cat: les nou temporades (70 capítols) i l'especial "Allo, allo especial: el millor d'Allo, allo".

En un petit cafè de la França ocupada de la Segona Guerra Mundial, René, el propietari, està servint dos oficials alemanys mentre una noia de la resistència escolta des de l'habitació del costat i dos aviadors anglesos estan amagats dins un armari del pis de dalt. Però a René li fa més por la possibilitat que la seva dona s'adoni de les seves "activitats" amb les cambreres, Yvette i Maria, que no pas tot l'exèrcit alemany.

És a dir, aquesta no és una sèrie dramàtica més sobre la guerra contra els alemanys, sinó la sèrie d'humor de David Croft i Jeremy Lloyd, creadors d'una de les sèries d'humor més populars i més llargues de la BBC: "Are you being served?"

 

"Mr. Bean"

Rowan Atkinson, com a Mr. Bean, davant del mar
Rowan Atkinson, com a Mr. Bean, davant del mar

Creada i interpretada per Rowan Atkinson, "Mr. Bean" és una comèdia de sensació. Atkinson ha estat guardonat amb nombrosos premis internacionals, inclosos l'Emmy de les arts populars, un Premi BANFF de televisió al Festival de la Comèdia, la Rosa d'Or de Montreal, el Premi de la Comèdia de la Ciutat de Montreal i el Premi Internacional de Premsa de Montreal. Les seves comprometedores pallassades li han fet guanyar-se el públic d'arreu del món gràcies, sobretot, al seu humor completament visual que acompanya, en comptades ocasions, d'algun soroll o amb breus diàlegs. Completament repugnant, ocasionalment simpàtic i sempre divertit, "Mr. Bean" ocupa un lloc molt especial en la comèdia televisiva mundial.

A partir del 6 de desembre, "Mr. Bean" desembarcarà a TV3 i a la plataforma 3Cat disposat a celebrar el Nadal a la seva manera, d'enfrontar-se a un examen o donar la mà a la reina, amb tot el que això pot suposar.

 

Anar al contingut