Anar a la navegació principal
Blogs

Kobane, aixecar-se

Estrena el dilluns 28 de novembre, al 33, a les 23.40

Una generació de joves kurds ha crescut amb els valors d'alliberament de la dona, ecologia i democràcia, mentre resistien amb èxit a l'exèrcit de Bashar al-Assad a Síria i a les tropes jihadistes de l'autoanomenat Estat Islàmic. Tot va començar amb la revolució de Rojava el 2012, i fins avui, el nord i l'est de Síria han viscut uns canvis socials que l'han convertit en territori pioner a l'Orient Mitjà.

A la ciutat de Kobane, s'hi troben realitats molt diverses; des dels que viuen els canvis socials amb fervor fins als que pensen a emigrar a Europa. A través de les vides de la Zilan i en Hussein, ens aproximem a la realitat d'aquesta generació de joves, les seves pors i els seus anhels; recorrerem els escenaris de la guerra contra Estat Islàmic, les massacres contra població civil i la lluita de les dones per despatriarcalitzar la societat.

Però la guerra a Rojava continua i a pocs quilòmetres de Kobane et pot atrapar un bombardeig provocat pels que van iniciar la revolució a Síria, els combatents sunnites que s'oposaven al règim de Bashar al-Assad i que ara compten amb el suport de Turquia, per lluitar contra els kurds.

Una producció de Cámara Negra, dirigida per Ferran Domènech, amb producció i fotografia de Çiya Serekaniye. En col·laboració amb Directa.

Anar al contingut
Cerca posts del blog