Una col·laboració de TV3

"Petra" s'estrena als cinemes

"Petra", la pel·lícula de Jaime Rosales, s'estrena aquest divendres a la gran pantalla. Petra (Bárbara Lennie) és una dona que ha crescut amb la seva mare sense conèixer la identitat del seu pare (Joan Botey), un cèlebre artista dèspota i cruel que viu amb la seva dona (Petra Martínez) i el seu fill Lucas (Alex Brendemühl) en una masia a l'Empordà.

La nova pel·lícula de Jaime Rosales, "Petra", s'estrena aquest divendres 19 d'octubre als cinemes. Petra és una pintora al voltant de la trentena, que persegueix la puresa de l'art com a forma artística. Rebel, tendra, combativa i persistent, decideix buscar el seu pare, la identitat del qual li ha estat sempre amagada, en morir-se-li la seva mare. Les investigacions apunten l'artista d'èxit Jaume, interpretat per Joan Botey (artista reconegut en la vida real i que mai havia actuat davant d'una càmera). Jaume, un home mesquí i cruel, per qui l'art equival a reconeixement, diners i èxit, és propietari d'una masia residència artística a l'Empordà, on hi viuen també la seva dona (Maris Paredes), el seu fill Lucas (Àlex Brendemühl) i el servei de la família. La història d'aquests tres personatges es va entreteixint en una espiral de maldat, secrets familiars, mort i violència. Malgrat els intents de Petra i Lucas per contenir la fúria, la rancúnia i l'odi de Jaume, el destí imposarà la seva lògica cruel.

Rosales apunta que "Petra" pensa que l'energia negativa de la gent es pot transformar en energia positiva, però les seves temptatives per millorar la vida dels altres acaben sempre en fracàs. No accepta que les coses siguin com són simplement perquè sempre han estat així. El secretisme de la seva mare, tanmateix, està justificat".

El rodatge s'ha fet en un 80% a Catalunya (Barcelona i Alt Empordà) i en un 20% a la Comunitat de Madrid (Buitrago de Lozaya)

Jaume Rosales té una trajectòria com a director consolidada ("Las hores", "Soledad", "Tiro en la cabeza", "Sueño y silencio" i "Hermosa juventud"). Les seves pel·lícules parlen de la incapacitat de comunicar-nos, de la complexitat de l'univers familiar i de la irrupció imprevista de la violència en la vida quotidiana. Amb "Soledad", va obtenir dos premis Goya l'any 2007, el de millor direcció i millor pel·lícula. També va ser premiat l'any 2014 amb el Premi Nacional de Cultura per la Generalitat de Catalunya. La pel·lícula és una coproducció hispano-fraco-danesa.

FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA:

Direcció: Jaime Rosales
Guió: Jaime Rosales, Clara Roquet i Michel Gaztambide
Productors: Bárbara Diez, José María Morales, Antonio Chavarráis, Jérôme Dopffer i Katrin Pors
Producció: Fresdeval Film, Wanda Visión, Oberon Cinematogràtica, Les Produtions Balthazar i Snowglobe amb la col·laboració de TV3
Intèrpets: Bárbara Lennie, Àlex Brendemühl, Joan Botey, Marisa Paredes, Oriol Pla, Carme Pla i Chema del Barco
Direcció de fotografia: Hélène Louvart
Música: Kristian Eidnes Andersen (músic de Lars Von Tier)

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut