Un documental de TV3 conduït per Ramon Gener

"Messi, el desè art", un projecte únic, una visió diferent del millor jugador del món

TV3 ha estrenat "Messi, el desè art", un documental sobre Lionel Messi que qüestiona si el futbol de Messi es pot considerar art. És un treball del Departament d'Esports de TV3 conduït per Ramon Gener

"Messi, el desè art" és un documental conduït per Ramon Gener que repassa els moments culminants, els gols, els títols i les jugades de tota la seva carrera al Barça com a professional.

Hi participen exentrenadors de Messi com Josep Guardiola, Luis Enrique Martínez o Ernesto Valverde. Excompanys del Barça com Xavi Hernández, Ronaldinho, Andrés Iniesta o Luis Suárez. I rivals que l'han patit a la gespa com Fabio Capello o Rio Ferdinand. A més de Jorge Valdano com a comentarista de futbol, argentí com Messi i exentrenador.

Ramon Gener condueix les seqüències on s'intenta vincular el futbol de Messi amb l'art. El passeig comença al MNAC on el Ramon troba exposat un objecte inusual en un museu: les botes de Messi. A partir d'aquí vincula la carrera del futbolista amb la precocitat de Mozart, el talent de Picasso, la universalitat de Gaudí o el pes de la responsabilitat artística de Beethoven. Parla de la relació mestre-alumne de Ronaldinho i Messi comparant-la amb la que tenien Verrocchio i Leonardo da Vinci, fa un paral·lelisme entre el rol que tenia Messi al Barça de Guardiola i el que poden tenir els solistes en una orquestra simfònica i acaba el seu viatge al Camp Nou.

"Messi, el desè art" inclou peces artístiques creades expressament per al programa. La ballarina Sol Picó, Premi Nacional de Dansa, executa una coreografia entre cactus per emular el gol de Messi contra el Getafe que tant s'assembla al que va fer Maradona al Mundial 86. L'artista plàstica Andrea Michaelsson (Btoy) pinta un mural urbà en una pista de futbol del Raval. L'actor argentí Joaquín Daniel interpreta un monòleg sobre Messi en un teatre (Messi es un perro, d'Hernán Casciari). I l'Orquestra Simfònica del Vallès toca peces de Verdi i Wagner, dos compositors coetanis i que rivalitzaven d'alguna manera com ho han fet Messi i Cristiano Ronaldo.

Ramon Gener
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut