La Fundació La Marató de TV3, Premi Nacional de Comunicació Científica
Reconeixement a l'originalitat i l'efectivitat del format comunicatiu

La Fundació La Marató de TV3, Premi Nacional de Comunicació Científica

El guardó reconeix l'originalitat i l'efectivitat del model comunicatiu del programa solidari i el seu paper com a eina vertebradora de la mobilització social en benefici de la recerca científica

El govern de la Generalitat de Catalunya, mitjançant la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), ha reconegut la Fundació La Marató de TV3 amb el Premi Nacional de Comunicació Científica pel programa solidari La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. El jurat ha valorat l'efectivitat i l'originalitat del format comunicatiu de La Marató com a exemple d'informació científica de qualitat i d'interès general sostingut al llarg de 30 anys que, a més, actua com a eina vertebradora d'una excepcional mobilització ciutadana a favor del mecenatge científic.

Els Premis Nacionals de Recerca 2022 s'han anunciat aquest matí en una roda de premsa a la sala d'actes del Departament de Recerca i Universitats, en què ha intervingut el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, i Jordi Mas, director general de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, i secretari del jurat dels premis 2022.

En representació de la Fundació La Marató de TV3 hi ha assistit el seu director executiu, Lluís Bernabé, i la consellera del Consell de Govern de la CCMA i patrona de la Fundació, Carme Figueras.

Els Premis Nacionals de Recerca tenen com a finalitat fomentar el reconeixement social de la ciència i divulgar entre la societat l'activitat científica dels investigadors. La Fundació La Marató de TV3 va ser reconeguda el 2017 amb el Premi Nacional de Recerca al Mecenatge Científic per la seva contribució decisiva a la millora de la salut del conjunt de la societat.

En aquesta edició, el premi atorgat a La Marató valora un format comunicatiu que ja ha fet 31 anys, convertit en tot un referent de la solidaritat a nivell internacional. Gràcies a la confiança de la ciutadania, des del 1992, La Marató ha recaptat més de 236 milions d'euros i ha impulsat 985 projectes de recerca, amb la participació de prop de 10.000 investigadors. Aquestes fites converteixen la Fundació La Marató de TV3 en una de les principals fonts impulsores de la recerca biomèdica a Catalunya i en una potent plataforma de sensibilització i divulgació social de les malalties tractades.

Anar al contingut