La Marató per la salut cardiovascular

Julià, reanimat pel seu fill després de tenir un infart: "Em va fer el petó de la vida"

Fa quatre anys, Julià Caparrós va tenir un infart. El seu fill Daniel, que aleshores tenia 15 anys, li va fer una maniobra de reanimació cardiopulmonar que li va salvar la vida.

"Vaig perdre el coneixement. Com si s'hagués apagat el llum de cop. No recordo absolutament res." Julià Caparrós va tenir un infart fa quatre anys i va caure desplomat a terra. "Vaig tenir el cor 35 minuts parat." Per sort, no estava sol. A part de la seva dona, a casa també hi era el seu fill Daniel, que amb només 15 anys li va salvar la vida.

 

Casualment, un mes abans, a l'institut, el Daniel havia rebut un curs de reanimació cardiopulmonar. "Feia poc un home prop de casa meva havia tingut un infart i em va impactar. I vaig veure que era important." Per això va ser capaç de reaccionar quan va identificar que el seu pare havia tingut un infart.

"Ràpidament vaig trucar al 112 i vaig anar cap al meu pare. La meva mare es va quedar parlant amb el 112 i jo vaig recordar tots els passos i vaig intentar fer el que vaig poder."

 

 

"Ho va fer molt bé, i aquí estic", diu el Julià, que explica que va ser el seu fill qui el va mantenir amb vida els primers 15 minuts fins que va arribar el servei d'emergències. "Va tenir la sang freda de donar-me aire. Em va fer el petó de la vida."

El Daniel Caparrós va salvar la vida al seu pare Julià quan va tenir un infart
Daniel Caparrós va salvar la vida al seu pare Julià quan va tenir un infart

Quatre anys després, tots dos han recordat aquell moment a La Marató per la salut cardiovascular. Tot i que, òbviament, va ser una situació molt tensa, el Daniel recorda una anècdota divertida, com és que va fer les maniobres de reanimació al ritme d'una cançó molt popular. "Ens van explicar que, per estar més tranquils, seguíssim el ritme de 'La Macarena'."

 

El Julià també recorda quan es va despertar a l'hospital i va saber que havia estat el seu fill qui li havia salvat la vida. "Em vaig recordar del moment que va néixer, la primera vegada que el vaig tenir als braços", explica emocionat.

"Qui m'hauria de dir a mi que, 15 anys després, ell em salvaria la vida. Jo i la mare li vam donar la vida i ell me la va tornar."

ARXIVAT A:
La Marató
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut