Divendres, a les 22.05

Eloi Vila viatja al cor de La Marató per descobrir la xifra final de l'edició 2022, dedicada a la salut cardiovascular

Divendres, 16 de juny, a les 22.05, TV3 oferirà un especial per actualitzar el marcador de La Marató 2022, dedicada a la salut  cardiovascular. El periodista Eloi Vila farà un viatge emocional i personal al cor de La Marató, amb testimonis que hi van participar, partint de la seva experiència després d'haver presentat el programa solidari per primer cop

"El marcador de La Marató. La xifra final" és el programa que descobrirà la recaptació final de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio 2022, dedicada a la salut cardiovascular. La xifra es descobrirà al final d'un viatge ple d'emocions amb alguns dels seus protagonistes, que se sumarà al total de les donacions recollides durant 31 anys de marató solidària.

A més de revelar la xifra final, el programa mostrarà tot el que la ciutadania ha fet possible gràcies a la divulgació i la sensibilització social, amb gairebé 6.000 sessions divulgatives adreçades a més de 215.000 joves, amb unes 3.300 activitats populars i amb la participació de més de 1.700 voluntaris per la salut cardiovascular.

 

El marcador del dia de La Marató: 8.034.807 euros

El 18 de desembre del 2022, el dia de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, el marcador va superar els 8 milions d'euros de donacions. Després de 7 hores de ràdio i 15 de televisió al voltant de la salut cardiovascular, la 31a edició de La Marató es va acomiadar cap a les 2 de la matinada.

Un cop es va acabar el programa, el marcador va continuar obert i s'han pogut fer donacions fins a finals de març. Aquests diners se sumaran a la xifra del dia de La Marató i es faran públics durant el programa especial de divendres. La recaptació final es destinarà a la sensibilització social i a la recerca en salut cardiovascular.

 

La Marató descobreix la xifra final en un emotiu viatge

Haver presentat La Marató és una experiència que ha canviat la vida d'Eloi Vila, que ara viu un viatge emocional i personal amb els testimonis i experts de l'última Marató que el van colpir més per saber com estan ara, sis mesos després. I també descobreix noves històries relacionades amb la salut cardiovascular que ajuden a prendre consciència de la necessitat de créixer en la investigació de la prevenció, el tractament i el pronòstic d'aquestes malalties, que són la principal causa de mort dels països desenvolupats.

Durant el programa, l'Eloi recupera la història de la Beth, una nena que esperava un transplantament de cor a l'UCI pediàtrica de l'Hospital Vall d'Hebron, i de la Gal·la, una nena que haurà de conviure tota la vida amb una cardiopatia greu. El dia de La Marató, la Gal·la va dir que era molt fan de la Mariona, la guanyadora de la primera edició d'"Eufòria", i l'Eloi li prepara una sorpresa: conèixer la cantant abans d'un concert i poder-la sentir en directe.

Una altra de les històries que va colpir l'Eloi va ser la de la Txe Arana, operada d'una malformació arteriovenosa al cervell: de l'ecografia del seu cervell amb aquestes malformacions, la Txe en va fer una postal de Nadal, una bona excusa per anar-la a veure i parlar de la seva evolució.

L'Eloi també recorda la història de l'Albert Blancafort, un jove de 15 anys que es va recuperant d'un ictus greu que va tenir a l'escola quan en tenia 10. El dia de La Marató, l'Albert va explicar que era molt esportista i que quan es va despertar d'un coma llarg provocat per l'ictus, només demanava si podria tornar a fer esport. Ara, sis mesos després, se'n va a fer paddle surf a Calella de Palafrugell. El programa parla amb els pares de l'Albert de l'experiència extraordinàriament gratificant d'haver participat a La Marató, després de la por inicial de mostrar el que havia patit el seu fill.

Entre les noves històries relacionades amb la salut cardiovascular, l'Eloi se'n va a veure l'exjugador del Barça Robert Fernández, que el febrer passat va patir un infart, i a la periodista Susanna Griso, que ha perdut la seva germana i la seva mare per un ictus i un infart. I també mostra la història preciosa que hi ha en una olivera plantada al castell de Claramunt, a l'Anoia: simbolitza la Mar, la parella del Roger i la mare de l'Oleguer, que va morir d'un ictus. La conversa amb el Roger i l'Oleguer és d'una intensitat emocional molt alta. La música també serà una de les protagonistes del programa, en què participen els membres del grup Xiula, que hi actuen i parlen de la importància de cantar a les emocions.

Al final del programa, l'actualització del marcador serà a casa de la Beth, la nena que esperava un cor per sobreviure i que ha estat operada amb èxit. Ella mateixa farà sortir la xifra final tocant el polsador, una rèplica en petit del cor gegant que hi havia a plató que ha acompanyat l'Eloi dins el cotxe durant tot el viatge. Un cor que simbolitza la salut cardiovascular, que rebrà les donacions de l'última edició de La Marató, aquest projecte solidari que s'ha convertit en un esdeveniment social de primera magnitud, en un dels principals motors de la recerca biomèdica a Catalunya i de la divulgació i la sensibilització en l'àmbit de la salut.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut