El disc i el llibre de La Marató comencen a bategar amb força per arribar a tot el territori

Es presenta el disc i el llibre de La Marató 2022, dedicada a la salut cardiovascular, al plató 1 de TV3. El lema "La Marató sempre batega", que dona títol al llibre, i la imatge gràfica amb el bum-bum del batec del cor, que il·lustra la portada del disc, han estat els protagonistes de l'acte, que ha comptat amb la presència dels responsables del disc i el llibre, acompanyats d'una bona representació dels artistes i il·lustradors que hi han participat. Amb aquesta presentació, continua avançant la campanya de sensibilització i divulgació sobre la salut cardiovascular de La Marató 2022, que culminarà amb el programa del 18 de desembre a TV3 i Catalunya Ràdio. El llibre sortirà a la venda dimecres que ve, 23 de novembre, a les llibreries habituals i a la botiga de TV3. El disc es posarà a la venda el diumenge 27 de novembre amb els diaris del país i, a partir de l'endemà, dia 28, es podrà trobar a la botiga de TV3. Des del 7 de novembre es pot fer la prereserva del disc digital a iTunes.

A la presentació del disc i el llibre de La Marató 2022 hi han assistit Sigfrid Gras, director de TV3; Àngel Lacalle, director del disc de La Marató i coordinador del llibre de La Marató; Patrizia Campana, directora editorial de l'àrea infantil i juvenil del Grup 62; Eva Armisén, il·lustradora que participa en el llibre, i Pablo López, músic que participa en el disc. 

L'acte ha començat amb la força de l'actuació del grup de pop emergent Mosaic, amb el tema "La meva defensa" que interpreten al disc, una adaptació de "Stitches", del cantautor canadenc Shawn Mendes.

 

Després d'agrair l'actuació en directe, el director de TV3, Sigfrid Gras, ha donat la benvinguda als assistents a la presentació del disc i el llibre de la 31a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, dedicada a la salut cardiovascular.

Sigfrid Gras ha destacat que la presentació s'ha fet "en un dia molt especial, després de l'impacte del tret de sortida de la campanya excel·lent", ahir a la nit, amb l'emissió de "Quan el cor s'atura... La Marató sempre batega". Tot seguit, ha donat pas a Patrizia Campana per parlar de l'edició del llibre.

La directora editorial de l'àrea infantil i juvenil del Grup 62 ha mostrat l'agraïment de l'editorial per haver tingut l'oportunitat de publicar el llibre: "Una edició molt original, que ha suposat diversos reptes: escollir il·lustradors representatius del talent del nostre país, més coneguts i no tan coneguts, per assolir diversitat; crear un llibre que reunís diferents estils gràfics i alhora tingués una unitat, amb un ordre ple de sentit i per les frases inspiradores que acompanyen cada il·lustració, fetes pels mateixos creadors; i fer una edició de qualitat, amb un format gran i vistós." Campana s'ha mostrat satisfeta del resultat d'aquest llibre il·lustrat "per llegir, per admirar i per regalar".

Després de veure un vídeo amb les imatges del treball dels il·lustradors i il·lustradores que han participat al llibre, Eva Armisén ha començat parlant de La Marató: "És de les poques coses que fan el món millor quan s'acaba, et sents orgullós de participar en la societat, amb l'emoció que sempre transmet amb totes les activitats que fa." De la il·lustració que ha fet, "A cor obert", ha explicat que representa "una dona que bufa un cor amb la boca i es va fent gran, creix i connecta amb l'exterior, en referència a la solidaritat de La Marató, amb petits cors que es van afegint per fer un cor gegant". L'objectiu és mostrar "la fragilitat i la fortalesa de les persones, que puguis ajudar algú altre o puguis trobar algú que t'ajudi a sentir-te millor". Sobre el llibre, ha destacat que està "molt ben editat, cada pàgina que obres et porta a un univers diferent, de cada il·lustrador. Espero que el llibre us toqui el cor, l'hem fet amb passió i ens sentim molt implicats en la causa".

 

A continuació, després de projectar un making of del disc de La Marató, amb imatges de tots els artistes i productors durant la gravació, ha agafat la paraula Àngel Lacalle, director del disc de La Marató i coordinador del llibre de La Marató. Satisfet d'arribar als 18 anys des que es va començar a editar el disc, ha explicat que "construir una banda sonora que ens acompanyés cap a la solidaritat és el que hem intentat fer aquests anys, en el nostre idioma i establint ponts culturals". Tota una trajectòria en què s'han aconseguit reptes com rebre el vistiplau de Bruce Springsteen per adaptar al català "Streets of Philadelphia", després d'explicar-li el projecte "que va trobar ple de sentit, cavalcant amb la cultura i la solidaritat".


Sobre l'edició d'aquest 2022, Lacalle ha destacat el rècord de participants, amb 185 artistes, agrupats en 55 formacions o solistes, i l'ha definit com "una història d'històries en què l'epicentre és el cor. Hem intentat veure el cor des de dues perspectives: el cor vital i el cor com a casa que aixopluga sentiments i emocions". I ha afegit que, a diferència de les edicions anteriors, "que lliscaven molt en la línia de les balades, aquest any hem pensat que amb el ‘Bum-bum' havíem de treballar un disc molt més rítmic i festiu, que ens acompanyés en molts altres àmbits". En l'aspecte tecnològic, ha explicat que ja es pot fer la prereserva del disc digital a iTunes i ha posat en relleu la gran novetat d'aquesta edició: que tothom qui hagi comprat el disc físicament podrà disposar-ne digitalment, tal com queda explicat al llibret interior del CD.

 

Desgranant algunes peces del disc, Àngel Lacalle ha parlat del vessant científic de "Macarena", gràcies a l'estudi d'un equip de metges i investigadors de l'Hospital Clínic de Barcelona, de la Universitat de Barcelona i de la Universitat Autònoma de Barcelona, que avui eren a la presentació. Segons Lacalle, "van trobar que seguint el ritme exacte d'aquesta cançó, és ideal per intentar recuperar una persona amb una aturada cardiorespiratòria". Entre d'altres, també ha destacat la participació dels 16 artistes del programa "Eufòria" al disc, l'èxit de Cher "Believe" convertit en un merengue, la primera vegada que s'ha adaptat al català un tema de Barry White i la versió en català del "Gracias corazón" de Gato Pérez que interpreten Sicus Carbonell i Lildami. L'objectiu final: "Disfruteu d'aquest disc, tots hi trobarem la nostra cançó." I un agraïment a tothom qui ha fet possible que el disc i el llibre s'hagin pogut publicar.

Tot seguit, el cantant Pablo López, que ha col·laborat en diverses edicions de La Marató, s'ha mostrat molt agraït de poder-hi participar: "Us diré de cor que la passió és part de tot aquest procés, i a més en aquesta bonica llengua, que tinc la sort de dominar des de l'oïda, no des de la boca." I ha afegit que "és un orgull i una responsabilitat ser aquí, de cantar per aquesta meravellosa festa, és un honor participar en una cosa que és tan gran en tots els sentits, i que es coneix a tot Espanya. Si alguna cosa fa la música, és unir."

 

La presentació s'ha acabat amb la potent actuació de DonesStrings, Laura Andrés i Billows, que han interpretat la peça "Lluitar", una versió de "Try" de la cantant Pink, inclosa en el disc de La Marató.

 

I, finalment, s'ha fet una foto amb tots els assistents. Hi havia representats els il·lustradors amb Coaner Codina, Ignasi Blanch, Eva Armisén, Òscar Julve, Marc Pallarès, Judit Canela, Sergi Doñate Joana Santamans. Per part dels músics, cantants i formacions, hi havia Els Catarres, Sicus Carbonell, Lexu's, Luand, Magalí Sare, Gigi Ros, Bounce Twice, Sexenni, Júlia Blum, Tramma, Momi Maiga, Mariona Escoda, Triquell, Edu Esteve, Scorpio, Chung-Man, Estela, Alvert, Pedro da Costa, Laura Gibert, Pep Munta, Lexter, Marlena, Maruja Limón i Las Migas. També hi han assistit Antoni Pallès, director del Departament Musical, Educatiu i Social del Teatre, en representació de l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu, i els productors del disc Marc Parrot, Jordi Cubino, Toni Ten, Pau Romero i Manu Guix, que també interpreta una peça del CD.

tv3.cat/marato 

twitter.com/la_marato  
instagram.com/lamaratotv3 
facebook.com/lamarato 

#LaMaratóSempreBatega 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut