La Marató per la salut cardiovascular

Antonio Banderas: "Quan veus la mort tan a prop t'ensenya molt sobre la vida"

L'actor, que va tenir un infart el 2017, assegura que li va servir per coneixe's millor i per valorar els aspectes importants. Reconèixer els símptomes li va salvar la vida.

"El meu infart em va donar una oportunitat per coneixe'm millor i saber realment quines eren les coses importants." Així és com relata Antonio Banderas l'experiència que va viure el gener del 2017, quan va patir un infart a casa seva a Londres. Un testimoni que ha volgut compartir amb La Marató per la salut cardiovascular.

Aquell matí es va aixecar, va fer esport al gimnàs i mentre es preparava l'esmorzar va començar a trobar-se malament i el van haver de dur d'urgències a l'hospital. Una experiència que li va canviar la vida:

"El temps es contrau, comences a pensar que la vida s'acaba i que l'has d'aprofitar. El que va fer va ser esperonar-me i convertir-me realment en el que vull ser."

Un infart que li va servir d'aprenentatge. Per aprendre a valorar la vida d'una altra manera, però també per reconèixer els errors que havia comès fins aleshores. Com el de fumar, un hàbit que assegura que "probablement és el més estúpid" que ha fet a la vida. Gràcies a aquell ensurt, però, ha fet canvis en la seva forma d'actuar i ara porta una vida molt més sana.

"Quan veus la mort tan a prop, t'ensenya molt sobre la vida."

 

Ara fa esport regularment, practica el ioga i llegeix molt, explica. "Estic molt actiu fent les coses que realment m'agraden." Es troba molt bé i assegura que no ha abaixat el ritme. Se cenyeix als protocols mèdics i diu que és molt feliç, sobretot dedicant-se a la seva carrera sobre l'escenari:

"El teatre ha estat per a mi, ara, un refugi meravellós. A mesura que el món es va fent més tecnològic i d'alguna manera més fred,  jo m'he volgut refugiar en aquelles zones calentes. I el teatre és un fet viu."

Reconèixer els símptomes i el suport familiar, "fonamental"

L'actor malagueny creu que una de les claus per les quals encara és viu va ser identificar que estava tenint un infart. Afirma que havia llegit sobre el tema, i que quan va començar a trobar-se malament va reconèixer els símptomes i va poder demanar ajuda. Primer va sentir un dolor als dos braços, i després una suor freda, falta de respiració i un fort dolor a les mandíbules. 

Antonio Banderas ha explicat a 'La Marató' l'infart que va patir el 2017
Antonio Banderas ha explicat a La Marató l'infart que va patir el 2017

La seva parella va trucar a una ambulància, que el va traslladar a l'hospital, on el van intervenir d'urgència. En aquests moments relata que el suport familiar va ser "fonamental" per a la seva recuperació. La seva filla va volar per estar amb ell i ajudar-lo en aquests moments difícils.

"És fonamental sentir que tens allà gent que et sap abraçar i que t'estima. És molt important." 

Banderas reflexiona sobre la "insensatesa natural" de l'ésser humà, que es "pensa que és invencible i viurà eternament". Una lliçó que ell assegura haver après gràcies a l'infart i que és el que li agradaria que s'emportés qualsevol persona que hagi passat per una situació similar:

"Espero que s'hagi adonat del missatge que va lligat a aquesta experiència. Que visqui. Que s'adoni potser d'alguns errors comesos, com el que jo vaig cometre, de fumar."

ARXIVAT A:
La Marató
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut